Automatisch Bloggen

Ik ben de laatste tijd actief bezig met een aantal weblogs. Hierbij heb ik mij ten doel gesteld; Automatisch Bloggenmet minimale inspanning maximaal resultaat bereiken. Ik kwam dus al vrij snel terecht bij het fenomeen autoblogging (automatisch bloggen). Het eerste wat ik gedaan heb is de zaak onderzoeken. Wat is het? Hoe werkt het? Wat kan ik ermee? etc.

Aan de hand van dit onderzoek heb ik een aantal voorwaarden gesteld aan het automatisch bloggen. Een van de belangrijkste – voor mij – is de bronvermelding. Bij elke post zit een directe link naar het originele en volledige artikel. Op die manier genereer ik ook verkeer naar de bron. Ik wilde het kunnen koppelen aan de social media en als het even kan er geld mee verdienen. Inmiddels is aan deze belangrijkste voorwaarden voldaan.

Voordat ik echt los kan gaan moest ik bepalen welk CMS ik zou gaan gebruiken voor de toekomstige website. Ik ben een fan van WordPress, dus die keus was snel gemaakt. Ik ben ook ontzettend lui, dus ik ben op zoek gegaan naar een tool die mij helpt bij het autobloggen. Na een aantal uitprobeersels ben ik WP Robot gaan gebruiken.

Nu nog een website waar ik het autobloggen op los kan laten. Dat probleem loste zich op door een documentaire over de Credit Rating bedrijven. Dezelfde bedrijven die mede-verantwoordelijk zijn voor de huidige crisis en die nog steeds de financiële sector en de overheden de maat nemen (ik zal mij verder inhouden). Snel een domeinnaam vastgelegd (PoorStandards.com) en de website in een paar uurtjes gebouwd.

Inmiddels heb ik er een aantal die draaien met WP Robot en een aantal die gebruik maken van iTunes of Amazon.com.

Poor Standards

Website PoorStandards

Alles Over Mijn Pensioen

Website Alles Over Mijn Pensioen

Cleantech Reporter

Website Cleantech Reporter

Alles Over Crowdfunding

Website Alles Over Crowdfunding

Mobi Landing

Website MobiLanding

Record Tribe

Website RecordTribe

Het leuke aan dit alles is dat een van de sites die oorspronkelijk gestart is als autoblog site, inmiddels een ander karakter aan het krijgen is. Momenteel wordt de layout veranderd, zodra dat klaar is kan ik een nieuwe dienst in de markt zetten.

Dit is een oud artikel. De websites genoemd in dit artikel zijn inmiddels verkocht of gestopt.

 

0 antwoorden
 1. Peter
  Peter zegt:

  Hoi Henk,

  Ik gebruik ook WP robot, maar alleen via de rss feeds lukt het mij om posts te generen. Genereren middels keywords lukt me niet. Als ik bijvoorbeeld Sport Dronten gebruik kan ie niks posten.

  Misschien kun je me helpen?

  Gr Peter

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.