De OV-Chipkaart

Sinds januari van dit jaar is onze oudste dochter de balende bezitster van een OV-Chipkaart. Een gedrocht van het zuiverste water! Een onmogelijk vervoer kaart. De OV-Shitkaart!

Tot  en met december 2011 haalden wij een weekkaart voor de bus naar Zwolle op basis van een trajectnummer. Niets aan de hand, werkt als een tierelier. Echter bij de OV-Shitkaart bestaat het hele trajectnummer niet meer. Veel gebeld met Connexxion, OV-Chipkaart en iedereen die hier waarschijnlijk iets zinnigs over zou kunnen zeggen. Van het kastje naar de muur dus.

moreOndertussen zijn er verschillende abonnementen op de OV-Chipkaart geladen, is de kaart opgeladen met Euro’s en dit alles heeft geresulteerd in…NIETS! Niet alle busmaatschappijen zijn aangesloten bij de OV-Chipkaart en dit is de oorzaak van het probleem. Van Dronten naar Zwolle met Connexxion gaat nog (niet gaan bellen om het trajectnummer te achterhalen, die kent niemand!), maar binnen Zwolle zelf, naar school, moet contact betaald worden. Wat ze je ook aanbieden, het gevoel dat je aan alle kanten geplukt wordt verdwijnt maar niet.

Vanmorgen met de trein naar Nijmegen op weg naar haar stageplek. Alles uitgezocht m.b.t. de OV-Chipkaart, zodat zij zonder zorgen kan reizen naar Nijmegen. Eerst met de bus van Dronten naar Zwolle, dat lukt inmiddels als de OV-Chipkaart het doet, het inchecken werkt, etc. Dan met de trein. Wie schets mijn verbazing?

Niemand?

Hmmm, dan doe ik het zelf maar…

Uiteraard lukte het inchecken niet. Al het geld van onze bankrekeningen staat inmiddels op die klote OV-Chipkaart en dan werkt het inchecken weer niet! Oh ja kan iemand mij uitleggen waarom er minimaal €20,- op een OV-Chipkaart moet staan als je met de trein wilt reizen. Wat is dat voor een onzin? Welke idioot heeft dat bedacht? Kan die niet naar een verlaten eiland gestuurd worden met een Märklin modeltreinbaan, dan kan die zichzelf lekker terroriseren!

Dankzij de nodige hulp is het uiteindelijk gelukt om in de trein richting Nijmegen te komen.

Ben je boos? Jazeker! Wij hebben ontzettend veel geld verspild aan deze onzin. Een gedeelte gaan wij terugkrijgen. Echter de tijd die wij hieraan besteed hebben, wordt niet vergoed. Dit klopt niet. Als je als overheid een dergelijk gedrocht van een systeem loslaat op de mensen, dan heb je de consequenties hiervan ook maar te accepteren. Daarbij komt dat ik er van overtuigd ben dat een commerciële organisatie die een dergelijk gedrocht op de markt had gebracht inmiddels failliet zou zijn. Hier worden wagonladingen aan belastingcenten in gepompt om het maar werkend te krijgen, terwijl het al operationeel is. Dat kan niet de juiste werkwijze zijn!

Ik ben niet tegen de OV-Shitkaart. Echter een niet-werkend systeem, wat ook nog eens – heel achterbaks – gebruikt wordt om de tarieven te verhogen, hoort niet in onze samenleving thuis. De politiek is er over het algemeen als de kippen bij als er weer eens een CEO of een directie of een bestuur zichzelf op schandalige wijze verrijkt, maar hier weigert men in te grijpen.

Welk belang heeft de politiek bij het niet ingrijpen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 14 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.