De Foutmelding

Tweede Sprint

En dan is de tweede sprint, van twee weken, voorbij van de Cloud opleiding bij Techgrounds. Twee weken waarin wij 17 opdrachten hebben moeten maken. In mijn geval op het gebied van AWS. Dat ging van Global Infrastructure, pricing, Core Services naar ELB/Auto Scaling en Well Architected Framework. Daartussen zitten een aantal opdrachten die zowel voor de AWS als Azure studenten zijn, o.a.: Subnetting, IP adressing en Counting in Binary. Afsluitend wederom een knowledge check. En die heb ik gehaald.

Op het gebied van de soft skills zijn wij bezig geweest met Rules, Values en Guiding Principles. Kortom twee pittige weken, die voorbij gevlogen zijn.

De Foutmelding

Tijdens de eerste week van deze sprint lopen wij (AWS) tegen een probleem aan. Het is niet mogelijk om een EC2 instance aan te maken. Een EC2 instance is een virtuele machine. Bij de stap ‘Launch’ komt er een cryptische foutmelding. Dermate cryptisch dat ik er geen chocolade van kan maken.

Zou dat wel kunnen dan zou het pure chocolade van minimaal 85% zijn. Alles daar onder noem ik geen chocolade. Ook geen smaakjes zoals caramel/zeezout. Ik doe tenslotte ook geen suiker en melk in de koffie en drink mijn whisky puur. Er schijnen mensen te zijn die er dan een druppel water in doen, die druppel gaat dan vergezeld van een fantastisch verhaal over aroma en smaak. Hmmm, als de drank te sterk voor je is, dan neem je toch gewoon een glas limonade! Overigens staat die caramel/zeezout, die je te pas en te onpas tegenkomt, wat mij betreft synoniem voor het moreel verval. Chocolade met een smaakje… Maar ik dwaal af.

Een van de learning coaches heeft het opgelost. Maar het blijft zeuren in mijn hoofd. Een kleine irritante Henkie zit daar te jengelen dat ik de oplossing zelf ook moet zoeken. Kleine irritante Henkie is het verwende mannetje wat in de supermarkt op de grond ligt te spartelen, omdat hij z’n zin niet krijgt. Omdat ik weet dat het irritante ventje niet weggaat voordat hij z’n zin heeft, sluit in een compromis. In het weekend tussen de eerste en tweede week van deze sprint ga ik ermee aan de slag. Hoofdpijn afgewend!

Talk Nerdy To Me

In het weekend ben ik er dus mee aan de slag gegaan. De onderstaande afbeelding laat de foutmelding zien. Overigens wordt dat gedaan omdat er mogelijk privacy gevoelige informatie in de melding zit.

De Foutmelding

De AWS foutmelding

Via Google en de website van AWS ben ik op zoek gegaan naar de eventuele oplossing. Daarvoor heb AWS CLI op de laptop geïnstalleerd en geconfigureerd, om te kunnen zien wat er aan de hand is. Ik zie een aantal meldingen met ‘False’ maar er zit nog weinig logica in.

In AWS CLI heb ik het volgende commando gegeven:

De Foutmelding

AWS CLI Commando

Daar komt het volgende uit:

De Foutmelding

Deel van de foutmelding m.b.v. AWS CLI

Nog steeds die chocolade. In mijn achterhoofd begint iets te knagen. Zou het JSON zijn? Het hele verhaal gekopieerd en geplakt in Visual Studio Code. En verdomd:

De Foutmelding

Foutmelding – JSON

Dat is al een stuk beter, maar ik kan er nog niet zoveel mee. Het heeft te maken met Policies en IAM. Dus opgezocht hoe zo’n policy opgebouwd wordt.
In de basis zo:

De Foutmelding

AWS Policy – PARC

Dat maakt het allemaal een stuk logischer, ware het niet dat de output die ik krijg te gecompliceerd is voor mij. Hier haak ik op dit moment af. Wegens een stuitend gebrek aan kennis.

De learning coach heeft aangegeven hoe hij het heeft opgelost. En wel op de volgende manier:

De Foutmelding

AWS Policy Oplossing

Samengevat gaat het om StringNotEquals en StringNotLike, omdat je met wildcards werkt.

Om dat voor elkaar te krijgen heeft hij de policy als volgt aangepast:

De Foutmelding

AWS Policy

Na het doornemen van alle bronnen snap ik bovenstaande. Hoe hij er achter is gekomen dat het te maken heeft met StringNotLike, daar ben ik nog niet achter. Dat is de volgende uitdaging. Wordt dus vervolgd.

In de planning zie ik dat in week 5 van de opleiding IAM wordt behandeld. Wellicht dat ik dan met de nieuw opgedane kennis een nieuwe poging kan wagen.

De meeste opdrachten zijn goed te doen. Wel kost het tijd om de opdrachten goed door te nemen, mijzelf goed in te lezen, de opdracht uit te voeren en er een verslag van te maken die naar de repository op Github gaat. Bij een aantal opdrachten heb ik hulp gehad om de juiste richting te bepalen. Maar dat is het mooie van peer-to-peer learning. Je stuwt elkaar naar de kennisverrijking. En anders zijn je learning coaches er nog.

Kerstvakantie

Wat voor mij goed werkt is dat ik na elke dag een uur ga lopen. Dat doe ik samen met Greetje. Dan nemen wij de dag even door tijdens het lopen. Dat zorgt voor een goede balans, heb ik gemerkt.

Nu hebben wij, an de opleiding, twee weken kerstvakantie (het is lang geleden dat ik dat heb kunnen zeggen). Ik heb wat dingen opgeschreven die ik verder wil uitzoeken. Maar niet te veel. In het woord kerstvakantie zit het woord vakantie.

Dus ja, ik zal wel eens een blik werpen op mijn laptopscherm. Maar niet te vaak, want ik heb de laptop ook nog nodig na de kerstvakantie.

Wat ik wel van plan ben is het maken van een Haiga. Een combinatie van een Haiku met een afbeelding. Verder heb ik nog wat boeken liggen die er om schreeuwen om gelezen te worden. En ondertussen luister ik lekker naar de #Snob2000 op Pinguin Radio.

Dit is het derde artikel in de reeks.
1. In de Wolken
2. De Inner Nerd Laten Shinen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.