MVP en de perikelen

MVP en de perikelen

Afbeelding van akitada31 via Pixabay

11 maart jl. was de deadline voor het opleveren van de MVP v1.0 (Minimum Viable Product). Op 25 februari jl. ben ik één van de gelukkigen (of de sjaak) die een presentatie mochten geven over de progressie van het maken van het script voor de MVP v1.0. Na die bewuste vrijdag ben ik bezig geweest met de parametersering van de code en het schrijven van de documentatie. Op 7 maart jl. heb ik de voortgang op 100% kunnen zetten, om daarna verder te gaan met versie 1.1.

MVP v1.1

In de MVP v1.1 wordt er verwacht dat wij een Load Balancer, Auto Scaling, een redirect (HTTP -> HTTPS) en nog een paar – maar niettemin venijnige – zaken toevoegen aan het script wat geschreven is voor versie 1.0.

Perikelen

Het leuke van een project als deze is dat je toch regelmatig voor verrassingen komt te staan. Ogenschijnlijk schrijf je de code zodanig dat het zou moeten werken. Maar bij het deployen van deze code blijkt er toch regelmatig iets niet te werken zoals verwacht.

In dit geval met de Load Balancer en de website. Als ik de website probeer aan te roepen via de Load Balancer krijg ik een 502 Bad Gateway melding. Wat dingen in de code aanpassen en opnieuw proberen. Om dezelfde melding weer te krijgen. Troubleshooten dus. Een kolfje naar mijn hand.

Troubleshooting

Om te beginnen controleer ik of de website er überhaupt wel is, anders blijf ik zoeken. Die doet het dus. Dan kijken of ik meer informatie over de 502 Bad Gateway melding kan krijgen. Dat is best nog lastig.

In CloudWatch is hier zo 1-2-3 niet veel meer informatie over te vinden. Dan het Access Log van de Load Balancer activeren (S3 bucket hiervoor aangemaakt). Dan een aantal foutmelding genereren, uit een leeg bestand valt namelijk niet zoveel te halen. Het bestand met de foutmelding download ik uit de S3 bucket. Dit tekstbestand heb ik klaar gemaakt voor Excel. Dan krijg je zoiets te zien:

MVP en de perikelen

Deel van het Access Log – Excel

Volgens mij zijn er drie opties:

  • het ligt aan de Security Groups
  • het ligt aan de poorten
  • of een combinatie van de twee

Maar goed het is weekend, dus dat ga ik a.s. maandag uittesten.

Deadlines

De tussentijdse review voor de MVP v1.1 is op 25 maart a.s. en de uiteindelijke oplevering voor de MVP v1.1 is op 8 april a.s. Ik heb nog even.

Columns

Dit is de vijfde column uit deze reeks:

  1. In de Wolken
  2. De Inner Nerd laten Shinen
  3. De Foutmelding
  4. Een Minimum Viable Product (MVP) Opleveren
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.