Recept Afdrukken
Knoflook-biefstuk met broccoli en noodles
Smakelijk recept en in 20 minuten klaar. Knoflook-biefstuk met broccoli, wortel, paprika en noodles. De saus geeft een lekkere smaak in deze simpele maaltijd.
Knoflook biefstuk broccoli en noodles - op het bord
Maaltijd Maaltijd, Wokgerecht
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Maaltijd, Wokgerecht
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Knoflook biefstuk broccoli en noodles - op het bord
Instructies
  1. Breng ruim water aan de kook in 2 pannen. Voor de noodles en de broccoli. Kook de noodels conform de instructies op de verpakking. De broccoli mag je 5 minuten in kokend water gaar laten worden.
    Knoflook biefstuk broccoli en noodles - voorbereiding
  2. Terwijl de noodles en broccoli aan de kook zijn, doe je de olijfolie in de wok en bak je de biefstuk reepjes. Dat doe je totdat ze niet meer rood zijn. Dan voeg je de knoflook, wortel en paprika toe. Bak dit nog even mee.
    Knoflook Biefstuk Broccoli en noodles - biefstukreepjes paprika en knoflook in de wok
  3. In een kom doe je de bruine suiker, soja saus, hoisin saus, sesam olie, gember, chilipoeder en peper. Dit roer je goed door elkaar.
    Knoflook biefstuk broccoli en noodles - de saus
  4. Voeg de broccoli toe aan de wok.
    Knoflook biefstuk broccoli en noodles - broccoli in de wok
  5. De noodles en de saus voeg je ook toe. Schep alles goed door elkaar.
    Knoflook biefstuk broccoli en noodles - op het bord
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop

Recept Afdrukken
Ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop
Heerlijke en stevige ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop. Ideaal als kerstontbijt.
Ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop klaar om te eten
Maaltijd Ontbijt
Keuken Canadees
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Praline topping
Maaltijd Ontbijt
Keuken Canadees
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Praline topping
Ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop klaar om te eten
Instructies
Bereiding overschotel met stokbrood en ahornsiroop
  1. Snij het stokbord in schijfjes van 1,5cm dik. Doe deze schijfjes in een ruim beboterde ovenschotel. Bij voorkeur in 2 rijen. Doe de eieren, melk, room, suiker, vanille, kaneel, nootmuskaat en zout in een kom. Meng dit alles goed, maar niet te luchtig. Giet het mengsel over het stokbrood. Druk eventueel wat van het mengsel, met een lepel, tussen het stokbrood. Bedek de ovenschotel met folie en laat het een nacht in de koelkast staan.
Bereiding Praline topping
  1. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en meng dit goed met een mixer.
Bereiding volgende dag
  1. Verwarm de volgende dag de oven op 180 graden. Verspreid de praline topping over het stokbrood en bak het geheel gedurende 40 minuten. Serveer het met Ahorn siroop.
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Chili Con Carne met een frisse Komkommer-knoflook salade

Recept Afdrukken
Chili Con Carne met een frisse Komkommer-knoflook salade
Chili con carne met een lekkere frisse komkommer-knoflook salade
Chili Con Carne met een frisse Komkommer-knoflook salade
Maaltijd Maaltijd, Salade
Keuken Nederlands
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Chili con carne
Komkommer-knoflook salade
Maaltijd Maaltijd, Salade
Keuken Nederlands
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Chili con carne
Komkommer-knoflook salade
Chili Con Carne met een frisse Komkommer-knoflook salade
Instructies
Bereiding Chili Con Carne
  1. Rul het gehakt zachtjes - bij voorkeur zonder olie - tot het lichtbruin is, schep het uit de pan en doe het in een kom. Voeg een scheutje olie toe aan dezelfde pan en bak op een zacht vuurtje de knoflook, uien en paprika tot alles zacht is. Neem een andere kom, doe daar de chilipoeder, bloem, bruine suiker en tomatenpuree in en roer het geheel tot een dikke saus. Voeg het gehakt bij het ui, knoflook en paprika mengsel. Voeg daarna de tomatenblokjes toe. Voeg vervolgens de dikke saus toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Het geheel goed roeren. Leeg nu de pot bruine bonen - inclusief het vocht - in de pan. laat dit nu 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Wel af en toe roeren. Tijdens de laatste 5 minuten worden de lente-uitjes toegevoegd.
Bereiding Komkommer-knoflook salade
  1. Snij met een dunschiller de schil van de komkommer. Snij dan met een komkommerschaaf of een kaasschaaf de komkommer in dunne plakjes. Doe de plakjes in een schaaltje, voeg hier de uitgeperste knoflook aan toe, vervolgens de azijn, vloeibare suiker, maggie en de drinkyoghurt. Roer dit alles net zo lang door elkaar totdat de schijfjes komkommer in een soort ‘saus’ liggen.
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe