Pittige Indische Jachtschotel van Kip - ovenschotel
Recept Afdrukken
Pittige Indische Jachtschotel met Kip
Heerlijke pittige jachtschotel met kip die perfect in de herfst en winter past. Smullen maar!
Pittige Indische Jachtschotel van Kip - ovenschotel
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Pittige Indische Jachtschotel van Kip - ovenschotel
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Pittige Indische Jachtschotel van Kip - Voorbereiding
  2. Gaar de kipfilet in de bouillon in 15 minuten, haal de kip eruit en laat iets afkoelen. Trek er dunne reepjes van. Hou de bouillon tegen de kook voor verder gebruik.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui, knoflook, peper en gember in aan. Voeg de bosuitjes en champignons toe en bak eventjes mee.
  4. Dan de kip, wortel, spitskool, sperzieboontjes, rode ui, bosuitjes en champignons in bouillon overbrengen en deze 5 minuten hierin ietwat laten garen maar niet laten koken. Roer er de ketjap en suiker door en laat hierin opnemen, laat een paar minuten rustig tegen de kook aan garen.
  5. Schep alles dan in de ingevette Ovenschaal, leg er de plakjes ei over en tussen en dek het af met de aardappelpuree. Strooi er de paneermeel over en verdeel hierover vlokjes boter.
    Pittige Indische Jachtschotel van Kip - Oven
  6. Zet de schaal 15 a 20 minuten in het midden van de oven tot ze mooi goudbruin gegratineerd is, laat even staan als je deze eruit hebt gehaald. Vergeet niet de gehakte cashewnoten erover te strooien!
    Pittige Indische jachtschotel van kip
  7. En nu smullen maar! van deze pittige indische jachtschotel met kip.
Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Barbecue Kip Saté en Kip met Bahmi kruiden met een salade

Recept Afdrukken
Kip Saté en Kip met Bahmi kruiden met een salade
Heerlijk zomers barbecue gerecht, met kip saté en bahmi kruiden en een frisse zomerse salade.
Barbecue Kip Saté en Kip met Bahmi kruiden met een salade
Maaltijd Barbecue, Salade
Keuken Nederlands
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Saté
Salade
Maaltijd Barbecue, Salade
Keuken Nederlands
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Saté
Salade
Barbecue Kip Saté en Kip met Bahmi kruiden met een salade
Instructies
Saté
  1. Laat de saté stokjes weken in een bak met heet water. Snijd 1 kg kipfilet in blokjes. Maak de saté marinademix klaar in een grote kom. In plaats van 1 el water doe ik het volgende; ik maak de limoen schoon onder de kraan. De schil wordt geraspt en dit wordt aan de marinademix toegevoegd. Ik snijd de limoen in twee stukken en knijp het sap eruit, dit gaat ook in de marinademix. 3 el wokolie en 1 el ketjap toevoegen, goed door elkaar roeren. Daarna de blokjes kip toevoegen. Ik zet de kom met het deksel erop minimaal een halfuur in de koelkast, ik schep het gedurende het halfuur een paar keer om. Snijd de andere kilo kipfilet in blokjes. Doe dit samen met de bahmi kruiden in een kom en schep het goed door elkaar. Deze gaat met deksel erop minimaal een halfuur in de koelkast. Gedurende het halfuur schep ik het een paar keer om. Na, minimaal, een halfuur verdeel ik de blokjes kip over de stokjes (ongeveer 3 per stokje). Leg de kipsaté en kip-bahmi op de barbecue ruim boven de hete kolen en laat ze langzaam bakken. Draai ze geregeld om.
Salade
  1. Was ondertussen de sla en snij het teentje knoflook in tweeën. Smeer de kom in met de helft van het teentje knoflook. Hak de andere helft fijn en doe die samen met de sla in de kom. Voeg de walnoten, croutons en gesnipperde kaas toe. Schil de appel en snij deze in kleine stukken. Was de paprika en snij deze vervolgens in kleine stukken (zaad en zaadlijsten verwijderen) en doe deze ook in de kom. Snij vervolgens de gerookte kip in hele kleine stukjes, voeg deze toe aan de kom. Schep het geheel goed door elkaar. Voeg als laatste de knoflook dressing toe aan de salade. Nogmaals goed door elkaar scheppen. Deze kan direct worden geserveerd.
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Indische spruitjes

Recept Afdrukken
Indische spruitjes
Heerlijk wokgerecht met spruitjes - Indische spruitjes
Indische spruitjes
Maaltijd Maaltijd, Wokgerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Maaltijd, Wokgerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Indische spruitjes
Instructies
  1. Spruitjes schoonmaken en even een paar minuten voorkoken. Paprika, ui en knoflook schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Taugé schoonmaken. Olie verhitten, ui en knoflook hierin kort fruiten. Kruiden erbij en kort mee fruiten. Spruitjes en paprika toevoegen, snel roerbakken. Citroensap, basterdsuiker, ketjap en de sambal toevoegen. Op het laatst de taugé kort meebakken. Voor het opdienen bestrooien met seroendeng. Lekker met rijst en een kipfilet (eventueel mee roerbakken met de spruitjes).
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe