Recept Afdrukken
Kip Fajita Pasta
Heerlijke en verrassend makkelijk te bereiden pasta.
Kip Fajita Pasta
Maaltijd Maaltijd, Pasta
Keuken Italian
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 32 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Maaltijd, Pasta
Keuken Italian
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 32 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Kip Fajita Pasta
Instructies
  1. Verwarm de olie in een grote pan (ik gebruik meestal een wok).
    Kip Fajita Pasta: de voorbereiding
  2. Voeg de kipfilet toe en bak deze totdat al het roze is verdwenen, zo'n 5 á 6 minuten. Haal dan de kipfilet uit de pan.
    kip-fajita-knoflook-kipfilet
  3. Voeg nu de paprika's, ui en knoflook toe en bak dit totdat de ui doorzichtig is, zo'n 6 minuten.
    kip-fajita-pasta-paprika-ui-knoflook
  4. Voeg nu de kipfilet weer toe en ook de zout, peper, chilipoeder, komijnzaad en knoflookpoeder. Schep het gedurende 30 seconden goed door elkaar.
    Kip Fajita Pasta: kipfilet, paprika's, ui, knoflook en specerijen
  5. Voeg nu de melk en de penne toe. Blijf continu roeren om te voorkomen dat de pasta aan elkaar plakt.
  6. Kook dit gedurende 20 minuten totdat de past is gekookt en de melk is gereduceerd tot een dikke saus die om de pasta zit.
    Kip Fajita Pasta
  7. Voeg de kaas toe en mix totdat de kaas helemaal is gesmolten.
    kip-fajita-pasta-in-de-pan
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Recept Afdrukken
Gezonde Kip-Chili
Ons recept voor een gezonde kip-chili heeft veel verse groenten en een lekkere smaak. Als het koud weer is, voldoet een warme kom chili altijd aan een stevige eetlust. Voor zomerse dagen is het lekker om met brood te eten. Daarom zijn we zo dol op dit verse en gezonde chili-recept.
chili-kip - op het bord
Maaltijd Maaltijd
Keuken Nederlands
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Maaltijd
Keuken Nederlands
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
chili-kip - op het bord
Instructies
  1. Verhit de olijfolie in een pan, voeg de ui en knoflook toe. Bak dit tot het doorzichtig is.
    chili-kip voorbereiding
  2. Voeg de kip toe. Bak dit tot de kip wit is aan de buitenkant.
    chili-kip - kip in de pan
  3. Dan voeg je de tomaten, tomatenpuree, water, chilipoeder, kurkuma, paprikapoeder, oregano en zout toe. Roer het goed door elkaar. Laat het lekker sudderen gedurende 2 minuten.
    chili-kip - eerste fase
  4. Voeg de zwarte bonen, bleekselderij en paprika toe. Roer alles goed door elkaar. Als het te dik wordt kun je nog wat water toevoegen. Breng het aan de kook en dan onmiddellijk het vuur lager doen. Laat het lekker sudderen. Laat het gedurende 20-30 minuten sudderen. Roer het regelmatig door.
    chili-kip - alles in de pan
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Recept Afdrukken
Honing knoflook kip
Een heerlijk gerecht, deze honing knoflook kip. Wij hebben deze samen met rijst een zomerse salade geserveerd.
Honing knoflook kip
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 35 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Honing knoflook kip
Zomerse salade
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 35 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Honing knoflook kip
Zomerse salade
Honing knoflook kip
Instructies
Honing knoflook kip
  1. Verwarm de oven op 190 graden. Pak een kom en meng daar de honing, sojasaus en witte wijn azijn. Zet deze apart.
    voorbereiding kip met honing en knoflook
  2. Bestrooi de kipfilet blokjes met paprikapoeder, kurkuma en zwarte peper. Doe de olijfolie in een koekenpan of wok. Doe de kipfilet in de pan en bak totdat het rondom bruin is (ongeveer 2 minuten). Voeg de knoflook toe aan de kip en bak dit gedurende 1 minuut mee.
  3. Doe de marinade en de kipfilet in een ovenschaal. Bak dit voor circa 25 minuten in de oven.
  4. Garneer de kip met een handje gehakte peterselie. Je kunt dit gerecht serveren met rijst of pasta.
    Honing knoflook kip
Zomerse salade
  1. Was de appel, komkommer en paprika en snijd ze in kleine stukjes. Doe de appel, komkommer en paprika in een kom en snijd de walnoten in kleine stukjes. Voeg dit ook toe aan de salade en eventueel een scheutje olijfolie.
    salade
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Recept Afdrukken
Ovenschotel met broccoli, kip, champignons en krieltjes
Je weet inmiddels dat ik dol ben op ovenschotels en daarom komen die dus ook vaak langs. Deze ovenschotel met broccoli, kip, champignons en krieltjes is één van de favorieten.
Ovenschotel met broccoli, kip, champignons en krieltjes
Maaltijd Maaltijd, Ovenschotel
Keuken Nederlands
Prep Tijd 68 minuten
Kook Tijd 48 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Ovenschotel
Saus
Maaltijd Maaltijd, Ovenschotel
Keuken Nederlands
Prep Tijd 68 minuten
Kook Tijd 48 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Ovenschotel
Saus
Ovenschotel met broccoli, kip, champignons en krieltjes
Instructies
  1. Breng een ruime pan met licht gezouten water aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook de broccoli beetgaar. Giet af, vang 500ml kookvocht op en laat de broccoli uitlekken in een zeef.
    voorbereiding-ovenschotel-broccoli-kip-champignons-krieltjes
  2. Bestrooi de kipfilet met de paprikapoeder, de kurkuma, zout en peper. Verhit een koekepan of wok met de olijfolie en bak de kipfilet rondom goudbruin. Schep uit de pan op een bord en zet opzij.
  3. Voeg indien nodig nog wat olie toe in de pan en bak de krieltjes goedbruin. Breng de aardappels op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Voeg als de aardappels halverwege zijn, de champignons toe en bak even mee.
  4. Voeg dan de paprika toe en bak nog een minuut verder. Voeg tot slot de broccoli en kip toe, roer even door en zet het vuur uit.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in. Smelt ondertussen de roomboter in een pan en fruit hierin de ui totdat deze zacht is. Zet het vuur laag zodat de boter en ui niet kleuren. Voeg de bloem toe en bak even mee om te laten garen.
  6. Verkruimel de bouillontablet erover en voeg al roerend zoveel kookvocht toe, totdat je een gladde en dikke saus hebt. Laat enkele minuten zachtjes pruttelen. Roer de geraspte kaas erdoor en verwarm tot de kaas is gesmolten.
  7. Schep de krieltjes, kip en groenten in de ovenschaal. Schenk de saus er overheen. Bak dit circa 20 minuten in de oven of totdat de bovenkant licht begint te kleuren en de saus iets is ingedikt. Laat voor serveren zeker 10 minuten afkoelen.
    ovenschotel met broccoli kip champignons en krieltjes
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Kip Fajita op bord
Recept Afdrukken
Kip Fajita met zelfgemaakte friet
Lekkere maaltijd die eenvoudig is klaar te maken: kip fajita met zelfgemaakte friet.
Kip Fajita op bord
Maaltijd Maaltijd
Prep Tijd 35 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Kip Fajita
Friet
Maaltijd Maaltijd
Prep Tijd 35 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Kip Fajita
Friet
Kip Fajita op bord
Instructies
Kip Fajita
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
    Ingrediënten kip fajita en zelfgemaakte friet
  2. Vouw het bakpapier dubbel en vouw het weer open.
  3. Pak een derde van de paprika's, rode ui en knoflook en leg dit tegen de vouw aan op het bakpapier.
    Kip Fajita: de voorbereiding
  4. Druppel er een eetlepel olie overheen en voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Leg een stuk kipfilet op de paprika's. Strooi er een theelepel taco seasoning overheen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep er drie eetlepels salsa saus overheen (verdeel dit over de kip). Schep op er als laatste een eetlepel geraspte oude kaas overheen.
    Kip Fajita op bakpapier
  6. Vouw het bakpapier over de kip fajita en maak er een pakketje van door de randen samen te vouwen.
  7. Bak de kip fajita gedurende 25 - 30 minuten in de oven.
  8. Eet smakelijk.
    Kip Fajita op bord
Zelfgemaakte friet
  1. Schil en was de aardappelen.
  2. Aardappelen in lengte in plakken van 1 cm snijden. Ik gebruik een frietsnijder. Doe alle frieten en zout in een kom. Voeg zoveel water toe dat de frieten net onder water staan. Laat dit zo'n 20 - 30 minuten staan.
    Voorbereiding zelfgemaakte frieten
  3. Giet de frieten af en laat het uitlekken in een vergiet. Leg een theedoek op het aanrecht. Hierop ga je de frieten uitspreiden, met een andere theedoek dep je de frieten goed droog.
  4. In de frituur de olie verhitten tot 150 graden. Doe hier een kwart van de frieten in en laat ze gaar worden in ca. 4 minuten. De frieten in het vergiet doen en laten uitlekken. Op dezelfde manier de rest ook klaar maken.
  5. Het afbakken: frituur olie verhitten tot ca 180 graden. Een kwart van de voorgebakken frieten in de olie doen en in ca. 3 minuten goudbruin bakken. De frieten in het vergiet doen en laten uitlekken. Op dezelfde manier doe je de rest van de voorgebakken frieten.
  6. Eet smakelijk!
    Zelfgemaakte friet in een kom
Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Barbecue Kip Saté en Kip met Bahmi kruiden met een salade

Recept Afdrukken
Kip Saté en Kip met Bahmi kruiden met een salade
Heerlijk zomers barbecue gerecht, met kip saté en bahmi kruiden en een frisse zomerse salade.
Barbecue Kip Saté en Kip met Bahmi kruiden met een salade
Maaltijd Barbecue, Salade
Keuken Nederlands
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Saté
Salade
Maaltijd Barbecue, Salade
Keuken Nederlands
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Saté
Salade
Barbecue Kip Saté en Kip met Bahmi kruiden met een salade
Instructies
Saté
  1. Laat de saté stokjes weken in een bak met heet water. Snijd 1 kg kipfilet in blokjes. Maak de saté marinademix klaar in een grote kom. In plaats van 1 el water doe ik het volgende; ik maak de limoen schoon onder de kraan. De schil wordt geraspt en dit wordt aan de marinademix toegevoegd. Ik snijd de limoen in twee stukken en knijp het sap eruit, dit gaat ook in de marinademix. 3 el wokolie en 1 el ketjap toevoegen, goed door elkaar roeren. Daarna de blokjes kip toevoegen. Ik zet de kom met het deksel erop minimaal een halfuur in de koelkast, ik schep het gedurende het halfuur een paar keer om. Snijd de andere kilo kipfilet in blokjes. Doe dit samen met de bahmi kruiden in een kom en schep het goed door elkaar. Deze gaat met deksel erop minimaal een halfuur in de koelkast. Gedurende het halfuur schep ik het een paar keer om. Na, minimaal, een halfuur verdeel ik de blokjes kip over de stokjes (ongeveer 3 per stokje). Leg de kipsaté en kip-bahmi op de barbecue ruim boven de hete kolen en laat ze langzaam bakken. Draai ze geregeld om.
Salade
  1. Was ondertussen de sla en snij het teentje knoflook in tweeën. Smeer de kom in met de helft van het teentje knoflook. Hak de andere helft fijn en doe die samen met de sla in de kom. Voeg de walnoten, croutons en gesnipperde kaas toe. Schil de appel en snij deze in kleine stukken. Was de paprika en snij deze vervolgens in kleine stukken (zaad en zaadlijsten verwijderen) en doe deze ook in de kom. Snij vervolgens de gerookte kip in hele kleine stukjes, voeg deze toe aan de kom. Schep het geheel goed door elkaar. Voeg als laatste de knoflook dressing toe aan de salade. Nogmaals goed door elkaar scheppen. Deze kan direct worden geserveerd.
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Henkie's salade

Recept Afdrukken
Henkie's Salade
Henkie's salade; een lekkere frisse zomerse salade.
Henkie's salade
Maaltijd Salade
Keuken Nederlands
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Salade
Keuken Nederlands
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Henkie's salade
Instructies
  1. Was de gemengde sla en snij het teentje knoflook in tweeën. Smeer de kom in met de helft van het teentje knoflook. Hak de andere helft fijn en doe die samen met de sla in de kom. Voeg de walnoten, croutons en gesnipperde kaas toe. Schil de appel en snij deze in kleine stukken. Was de paprika en snij deze vervolgens in kleine stukken (zaad en zaadlijsten verwijderen) en doe deze ook in de kom. Snij vervolgens de gerookte kip in hele kleine stukjes, voeg deze toe aan de kom. Schep het geheel goed door elkaar. Voeg als laatste de knoflook dressing toe aan de salade. Nogmaals goed door elkaar scheppen. Deze kan direct worden geserveerd.
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Mexicaanse kipschotel met rijst

Recept Afdrukken
Mexicaanse kipschotel met rijst
Ovenschotel. Mexicaanse kipschotel met rijst. Heerlijk!
Mexicaanse kipschotel met rijst
Maaltijd Maaltijd, Ovenschotel
Keuken Mexicaans
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Maaltijd, Ovenschotel
Keuken Mexicaans
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Mexicaanse kipschotel met rijst
Instructies
Voorbereiding
  1. Ovenschaal invetten, kipfilet, paprika en courgette in stukjes snijden, uit snipperen. Kipfilet kruiden met de seasonmix voor taco's.
Bereiding
  1. Uitje fruiten (eventueel een teentje knoflook, fijngesneden, erbij). De kipfilet toevoegen en dichtschroeien. De kipfilet rondom lichtbruin bakken. Ondertussen kan de mediterraanse rijst klaargemaakt worden. Dan de groenten erbij. Het geheel nog 4 minuten op hoog vuur, al omscheppend, bakken. Dan de maïs toevoegen en even flink omscheppen. Alles overscheppen in de ovenschaal en goed aandrukken. De crème fraiche goed verdelen over het mengsel. De helft van de geraspte kaas er overheen. Vervolgens de tortillachips over het mengsel er overheen. Dan de rest van de geraspte kaas over alles. De ovenschaal gedurende 10 minuten in een oven op 200ºC. De salade klaarmaken, door de sla melange te vermengen met de rauwkostmix en de kruidendressing. Als de kipschotel klaar is, alles direct serveren.
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Indische spruitjes

Recept Afdrukken
Indische spruitjes
Heerlijk wokgerecht met spruitjes - Indische spruitjes
Indische spruitjes
Maaltijd Maaltijd, Wokgerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Maaltijd, Wokgerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Indische spruitjes
Instructies
  1. Spruitjes schoonmaken en even een paar minuten voorkoken. Paprika, ui en knoflook schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Taugé schoonmaken. Olie verhitten, ui en knoflook hierin kort fruiten. Kruiden erbij en kort mee fruiten. Spruitjes en paprika toevoegen, snel roerbakken. Citroensap, basterdsuiker, ketjap en de sambal toevoegen. Op het laatst de taugé kort meebakken. Voor het opdienen bestrooien met seroendeng. Lekker met rijst en een kipfilet (eventueel mee roerbakken met de spruitjes).
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe