Recept Afdrukken
Broodje hamburger
Dit broodje hamburger (dat is wel een understatement) maken we vaker. Erg lekker en vervangt wat ons betreft een complete maaltijd. Deze is ook heel goed op de BBQ te maken.
broodje hamburger
Maaltijd Snacks, Maaltijd
Keuken Nederlands
Prep Tijd 25 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Hamburger
Italiaanse bollen
Maaltijd Snacks, Maaltijd
Keuken Nederlands
Prep Tijd 25 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Hamburger
Italiaanse bollen
broodje hamburger
Instructies
Hamburger
  1. Meng in een grote kom het gehakt met de ui en knoflook, de paprikapoeder, kurkuma, cayennepeper, zout en peper. Doe het ei, ketchup en paneermeel erbij en kneden maar.
  2. Kneed 2 mooie burgers van het gehaktmengsel en laat dit afgedekt met huishoudfolie ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Verwarm boter in een koekenpan en bak de hamburgers goudbruin. Na de laatste keer omdraaien leg je op elke hamburger 2 plakken cheddar cheese.
    hamburger in de pan
Italiaanse bol
  1. Snij de Italiaanse bollen in 2-en. Bak de eieren met hele dooier in een pan, strooi er wat kerrie poeder overheen tijdens het bakken. Bak de 6 plakjes ontbijtspek goudbruin.
  2. Doe op het onderste gedeelte van de Italiaanse bollen wat curry, ijsbergsla, rucola, het ontbijtspek en dan de burger.
    Italiaanse bol voorbereiden
  3. Leg er dan de uienringen, komkommer, red jalapeno's erop.
    Italiaanse bol met hamburger en topping
  4. Als laatste doe je het ei erop. Je broodje hamburger is klaar.
    broodje hamburger
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Recept Afdrukken
Ovenschotel met broccoli, kip, champignons en krieltjes
Je weet inmiddels dat ik dol ben op ovenschotels en daarom komen die dus ook vaak langs. Deze ovenschotel met broccoli, kip, champignons en krieltjes is één van de favorieten.
Ovenschotel met broccoli, kip, champignons en krieltjes
Maaltijd Maaltijd, Ovenschotel
Keuken Nederlands
Prep Tijd 68 minuten
Kook Tijd 48 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Ovenschotel
Saus
Maaltijd Maaltijd, Ovenschotel
Keuken Nederlands
Prep Tijd 68 minuten
Kook Tijd 48 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Ovenschotel
Saus
Ovenschotel met broccoli, kip, champignons en krieltjes
Instructies
  1. Breng een ruime pan met licht gezouten water aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook de broccoli beetgaar. Giet af, vang 500ml kookvocht op en laat de broccoli uitlekken in een zeef.
    voorbereiding-ovenschotel-broccoli-kip-champignons-krieltjes
  2. Bestrooi de kipfilet met de paprikapoeder, de kurkuma, zout en peper. Verhit een koekepan of wok met de olijfolie en bak de kipfilet rondom goudbruin. Schep uit de pan op een bord en zet opzij.
  3. Voeg indien nodig nog wat olie toe in de pan en bak de krieltjes goedbruin. Breng de aardappels op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Voeg als de aardappels halverwege zijn, de champignons toe en bak even mee.
  4. Voeg dan de paprika toe en bak nog een minuut verder. Voeg tot slot de broccoli en kip toe, roer even door en zet het vuur uit.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in. Smelt ondertussen de roomboter in een pan en fruit hierin de ui totdat deze zacht is. Zet het vuur laag zodat de boter en ui niet kleuren. Voeg de bloem toe en bak even mee om te laten garen.
  6. Verkruimel de bouillontablet erover en voeg al roerend zoveel kookvocht toe, totdat je een gladde en dikke saus hebt. Laat enkele minuten zachtjes pruttelen. Roer de geraspte kaas erdoor en verwarm tot de kaas is gesmolten.
  7. Schep de krieltjes, kip en groenten in de ovenschaal. Schenk de saus er overheen. Bak dit circa 20 minuten in de oven of totdat de bovenkant licht begint te kleuren en de saus iets is ingedikt. Laat voor serveren zeker 10 minuten afkoelen.
    ovenschotel met broccoli kip champignons en krieltjes
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop

Recept Afdrukken
Ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop
Heerlijke en stevige ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop. Ideaal als kerstontbijt.
Ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop klaar om te eten
Maaltijd Ontbijt
Keuken Canadees
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Praline topping
Maaltijd Ontbijt
Keuken Canadees
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Praline topping
Ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop klaar om te eten
Instructies
Bereiding overschotel met stokbrood en ahornsiroop
  1. Snij het stokbord in schijfjes van 1,5cm dik. Doe deze schijfjes in een ruim beboterde ovenschotel. Bij voorkeur in 2 rijen. Doe de eieren, melk, room, suiker, vanille, kaneel, nootmuskaat en zout in een kom. Meng dit alles goed, maar niet te luchtig. Giet het mengsel over het stokbrood. Druk eventueel wat van het mengsel, met een lepel, tussen het stokbrood. Bedek de ovenschotel met folie en laat het een nacht in de koelkast staan.
Bereiding Praline topping
  1. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en meng dit goed met een mixer.
Bereiding volgende dag
  1. Verwarm de volgende dag de oven op 180 graden. Verspreid de praline topping over het stokbrood en bak het geheel gedurende 40 minuten. Serveer het met Ahorn siroop.
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe