4 simpele stappen om geld aan te trekken

4 simpele stappen om geld aan te trekken

Afbeelding van anncapictures via Pixabay

Rijkdom komt – net als geluk, vertrouwen en liefde – van binnenuit.

Dit concept kan lastig te begrijpen zijn. De meesten van ons zijn ervan overtuigd dat rijkdom alles te maken heeft met hoeveel geld je op de bank hebt. Begrijp mij niet verkeerd, maar ik begrijp best dat rijkdom heel erg veel te maken heeft met geld. Het is in onze wereld bijna onmogelijk om je rijk te voelen, zonder dat je beschikt over de financiële middelen om het leven te leiden dat je wilt.

Je rijk voelen is iets wat al veel eerder plaatsvindt, voordat je geld verdient. Het belangrijkste dat je moet weten over rijkdom is het volgende: Rijkdom is een mentaliteit. En als jij leert hoe je een rijkdom-mentaliteit kunt hebben, dan bevind jij je in een uitstekende positie om geld aan te trekken.

In dit artikel laat ik je 4 simpele stappen zien, die ervoor zorgen dat je niet meer bang en geïntimideerd bent door geld, maar dat je jouw energie kunt richten op het verbeteren van jouw financiële positie.

1. Leer je geld kennen.

Iedereen die bang is voor geld of geïntimideerd raakt door geld, heeft de neiging om zijn eigen financiën te negeren.

We kijken niet op onze bankrekening, we openen de rekeningen niet. We willen niet onder ogen zien, hoe groot onze schulden zijn. Eigenlijk hopen we dat alle financiële problemen vanzelf oplossen.

Ik zal een klein geheimpje met je delen: het lost zich niet vanzelf op!  Tweet This!

Als je meer rijkdom in je leven wil, dan zul je je geld moeten leren kennen. Je moet op de hoogte zijn van je exacte financiële situatie (zelf als je hier angst voor hebt).

Doe dit in kleine stappen. Kijk elke dag naar je bankrekening. In plaats van in paniek te raken, kun je dankbaarheid voelen. Wees dankbaar voor het feit dat je überhaupt een bankrekening hebt. Leer je geld te waarderen, en probeer het te zien als ‘ik heb’ in plaats van ‘ik heb niet’.

Naarmate je meer vertrouwd raakt met je geld, zul je ook meer controle krijgen over je geld. Dit zorgt ervoor dat je financiële positie zich verbetert.

Dit was voor mij één van mijn belangrijkste lessen. Ik keek nooit op mijn bankrekening, rekeningen pas openen als het te laat was, etc. Tegenwoordig kijk ik elke dag op de bankrekening en rekeningen open ik zodra ze binnen komen. Dat geeft mij ontzettend veel rust.

2. Investeer in jezelf (oftewel, (be)spaar geld).

Het besparen of sparen van geld, weegt volledig op tegen het onbewust en lichtzinnig uitgeven van geld.

Mensen sparen niet graag, het geeft hen een gevoel van “beperking”. Als jij je zo voelt, dan wil ik je uitdagen om het sparen of geld besparen op een andere manier te gaan zien: als het geld uitgeven aan jezelf.

Door geld te sparen of te besparen kun jij je bankrekening laten groeien. Dit zorgt voor een veilig en trots gevoel op wat je hebt bereikt. Denk maar zo dat iedere keer als je niets uitgeeft het een investering in jezelf is.

Dit zorgt ervoor dat je financiële positie verbetert.

3. Ontdek je geprogrammeerde angsten over geld.

De manier je familie in het verleden omging met geld, heeft een enorme invloed op hoe jij tegenwoordig met geld omgaat. Door te onderkennen welke financiële angsten en patronen aan jouw zijn doorgegeven, heb jij de mogelijkheid om een nieuwe rijkdom-mentaliteit te creëeren voor jezelf!

Om je voorgeprogrammeerde angsten over geld te ontdekken, kun jij jezelf de volgende vragen stellen: Wat hadden mijn ouders te vrezen van geld? Hoe gingen mijn ouders met geld om? Hoe ga ik op een soortgelijke wijze met geld om?

Deze kennis gaat je verder helpen, om je houding tegenover geld te veranderen, in plaats van alsmaar onbewust te doen wat je ooit geleerd is.

4. Vind rijkdom in de dingen die (bijna) gratis zijn.

Heb je ooit een zonsondergang gezien die zo mooi was dat je je helemaal overweldigd voelde? Heb je ooit een maaltijd gegeten die zo fantastisch was dat je smaakpupillen nog van het padje af zijn?

Dit zijn voorbeelden van pure, krachtige en gratis ervaringen van overvloed, en ze zijn er de hele tijd.

Dit zijn voorbeelden van pure, krachtige en gratis ervaringen van overvloed, en ze zijn er de hele tijd.  Tweet This!

Hoe meer jij je oriënteert op de “gratis” rijkdom die het leven te bieden heeft, des te rijker zul jij je voelen. En omdat het leven onze innerlijke wereld weerspiegelt op onszelf, zul je merken dat des te rijker jij je voelt, des te meer rijkdom jij aantrekt.

Als jij ook rijkdom wilt ervaren, onderneem dan de noodzakelijk stappen om je innerlijke wereld te laten focussen op een rijkere mentaliteit. Het zal er niet alleen voor zorgen dat jij je een rijker persoon voelt met alles wat je hebt, maar het zal automatisch ook meer kansen bieden om je financiële positie te verbeteren.

Dit zijn de 4 simpele stappen die ervoor zorgen dat jij geld gaat aantrekken. Een boek wat hier verder op borduurt is Overvloed.

Het vermogen om te creëren het verwezenlijken van hoop, fantasieën, dromen en visioenen is een van de belangrijkste vaardigheden is die je nodig hebt om je mogelijkheden beter te benutten en een groter licht te worden in de wereld om je heen.

Orin en Daben, entiteiten die via Sanaya Roman tot ons komen, leren je hoe je geld kunt creëren en andere dingen die je kunt gebruiken als gereedschappen voor je levensvreugde en groei.

Ze willen de lezer helpen om angst en verwarring en schuldgevoelens omtrent geld los te laten. Ze willen je leren je werk weer leuk te vinden en te waarderen. Ze laten je zien hoe je kunt leren vertrouwen op en luisteren naar je innerlijke leiding, hoe je je mogelijkheden beter kunt gebruiken en je zelfvertrouwen, gebaseerd op de wetenschap dat jij kunt creëren wat je wilt, kunt laten groeien.

Veel mensen kunnen hun levenswerk geen vorm geven omdat ze niet weten hoe ze het geld en de instrumenten die ze daarvoor nodig hebben kunnen creëren. Dit boek is een cursus in het creëren van overvloed in je leven.

In Nederland worden cursussen gegeven door de Vreugde en Geluk Club. Er wordt gewerkt met de boeken van Sanaya Roman: Leven in vreugde en Kracht door bewustwording.

Overvloed boekinformatie

Boek: Overvloed248 pagina’s
ISBN: 9789020270068
Uitvoering: Softcover
Prijs: €24,99

Henkvanderduim.nl maakt geregeld een keuze uit boeken die interessant voor de bezoekers van deze website kunnen zijn. Als u een boek bestelt, ontvangt Henkvanderduim.nl een gedeelte van de verkoopprijs.

Bron: Succesboeken.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie + 19 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.