Ovenschotel met spinazie en gehakt

Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 25 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 450 gr aardappels of aardappelschijfjes
- 150 gr gehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 350 gr spinazie
- 200 ml kookroom
- gehaktkruiden
- 100 gr geraspte kaas
- 0,5 tl paprikapoeder
- 0,5 tl kurkuma
- zwarte peper
- zout
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng het gehakt op smaak met de kruiden en snipper de ui en snij de knoflook fijn. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit het ui en de knoflook. Voeg na 2 minuten het gehakt toe en bak dit rul. Voeg eventueel zelf nog wat kruiden toe zoals paprikapoeder, cayennepeper, kurkuma, basilicum, tijm, wat jij lekker vindt.
- Ondertussen schil je de aardappel en snij je ze in hele dunne plakken. Leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem van de ingevette ovenschaal.
- Verdeel hier het gehaktmengsel overheen en vervolgens de spinazie (als je diepvries spinazie gebruikt, deze eerst ontdooien). Giet dan de helft van de kookroom over de spinazie en leg de rest van de aardappelschijfjes er overheen. Giet hier de rest van de kookroom overheen. Afmaken met een snufje zout en peper.
- Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel met gehakt en spinazie en zet de ovenschaal voor circa 25 minuten in de oven.
Notities
Eet smakelijk!
Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!