Pittige Indische Jachtschotel met Kip

Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 700 gr kipfilet in blokjes gesneden
- 200 gr spitskool in reepjes gesneden
- 200 gr sperzieboontjes schoongemaakt en in stukjes
- 800 gr aardappelpuree
- 5 dl kippenbouillon
- 2 el olijfolie
- 1 rode ui in ringen
- 1 rode peper fijngesneden
- 2 cm gemberwortel geschild en fijngesneden
- 3 bosuitjes in ringen gesneden
- 250 gr kastanjechampignons schoongemaakt en in kwarten gesneden
- 1 kleine winterwortel geschild en in dunne plakjes gesneden
- 2 hardgekookte eieren in plakjes
- 2 el ketjap manis
- 1 el bruine rietsuiker
- 50 gr paneermeel
- 1 klontje boter
- 100 gr cashewnoten fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Gaar de kipfilet in de bouillon in 15 minuten, haal de kip eruit en laat iets afkoelen. Trek er dunne reepjes van. Hou de bouillon tegen de kook voor verder gebruik.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui, knoflook, peper en gember in aan. Voeg de bosuitjes en champignons toe en bak eventjes mee.
- Dan de kip, wortel, spitskool, sperzieboontjes, rode ui, bosuitjes en champignons in bouillon overbrengen en deze 5 minuten hierin ietwat laten garen maar niet laten koken. Roer er de ketjap en suiker door en laat hierin opnemen, laat een paar minuten rustig tegen de kook aan garen.
- Schep alles dan in de ingevette Ovenschaal, leg er de plakjes ei over en tussen en dek het af met de aardappelpuree. Strooi er de paneermeel over en verdeel hierover vlokjes boter.
- Zet de schaal 15 a 20 minuten in het midden van de oven tot ze mooi goudbruin gegratineerd is, laat even staan als je deze eruit hebt gehaald. Vergeet niet de gehakte cashewnoten erover te strooien!
- En nu smullen maar! van deze pittige indische jachtschotel met kip.
Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!