Wie heeft er ooit gezegd dat je geen ijstaart als ontbijt kunt nemen? Wel een gek idee! Maar hieronder vind je een recept voor een vegetarische ijstaart.

Je kunt ervoor kiezen om wat pit toe te voegen aan deze ijstaart, door je favoriete proteïne poeder toe te voegen (ik heb maca toegevoegd). Om het helemaal af te maken kun je een chocolade topping maken. De ijstaart is ook leuk als verjaardagsontbijt. De ijstaart heeft zo’n 5 uur nodig om helemaal te bevriezen. Mijn advies is dan ook om het een dag van tevoren klaar te maken.

Ingrediënten:

vegetarische ijstaart #1Voor de bodem

  • 3/4 kop havermout
  • 6 dadels, ontpit en in stukjes gehakt
  • snufje zout (naar smaak toevoegen)
  • 1 el kokosnootolie

Voor de vulling

  • 3 bevroren bananen
  • 3 verse bananen
  • 2 el cacao poeder
  • 1 el Maca (of je eigen favoriete proteïne poeder)

Optionele Chocolade topping

  • 2 el gesmolten kokosnootolie
  • 1 el cacao poeder
  • 2 tl Agave siroop

Bereiding van de ijstaart

Pak een bakvorm van zo’n 15 cm doorsnede (uit ervaring weet ik inmiddels dat een grotere bakvorm vraagt om grotere hoeveelheden van de ingrediënten, ander wordt het een typisch geval van jammer).vegetarische ijstaart #2

Doe de havermout in een blender totdat het poeder is. Voeg dan de dadels, kokosnootolie en het zout toe. Laat de blender z’n werk doen, totdat er een wat plakkerige substantie ontstaat. Schep dit in de bakvorm en verspreid het gelijkmatig over de bodem.

vegetarische ijstaart #3Nu stop je de bevroren en verse bananen in de blender, totdat er een romige substantie ontstaat. Als de blender het werk niet helemaal aan kan (yep, ook ervaring…), dan kun je één of twee eetlepels soja- of amandelmelk toevoegen. Dit brengt het proces om tot de romige substantie te komen, wel op gang.

Giet driekwart van het bananenmengsel over de bodem in de bakvorm.

Meng het overgebleven bananenmengsel met de cacao- en macapoeder, giet dit ook in de bakvorm.vegetarische ijstaart #4

Dek de bakvorm af en leg deze in de vriezer. Het duurt ongeveer 4 tot 6 uren voordat het goed bevroren is.

Laat de ijstaart gedurende 5 minuten ontdooien. Haal deze dan uit de bakvorm.

Als je de chocolade topping gaat gebruiken, meng alle ingrediënten en verspreid het over de ijstaart.

Voordat je het gaat opdienen, laat de ijstaart nog 10 minuten ontdooien.

Eet smakelijk!

Bron: MindBodyGreen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.