Gelaagde Kippen Quesadilla met Kaas
Een heerlijke Quesadilla met pulled chicken (gescheurde kip) en kaas. In een ronde bakvorm met tortillas opgebouwd. Dit is een blijvertje!
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd
50minuten
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd
50minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Om te beginnen snijd je de kipfilet in een paar grote stukken. Deze kook je in kippenbouillon gedurende 15 minuten. Schep ze uit de bouillon en laat ze een beetje afkoelen. Tijdens het afkoelen verwarm je de oven voor op 180 graden en zet je alvast de overige ingrediënten klaar. Daarna trek je de kip uit elkaar (pulled chicken).
  2. Doe de olijfolie in een wok en verwarm deze. Als de olijfolie op temperatuur is voeg je de pulled chicken, rode ui, knoflook, zwarte bonen, maïs en salsa toe. Laat het hierin lekker opwarmen gedurende 5 minuten.
  3. Pak een bakvorm en leg er een tortilla in. Schep hier in het mengsel uit de wok op, zodat de tortilla is bedekt en strooi er wat geraspte kaas overheen.
  4. Herhaal dit totdat de laatste tortilla aan de beurt is. Leg deze er bovenop, beetje aandrukken en strooi de resterende kaas er overheen.
  5. Zet het gedurende 30 minuten in de oven, of totdat de kaas is gesmolten.
  6. Serveer het met een topping van guacamole of salsa.
Notities

Eet smakelijk!