Recept Afdrukken
Pittige Indische Jachtschotel met Kip
Heerlijke pittige jachtschotel met kip die perfect in de herfst en winter past. Smullen maar!
Pittige Indische Jachtschotel van Kip - ovenschotel
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Pittige Indische Jachtschotel van Kip - ovenschotel
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Pittige Indische Jachtschotel van Kip - Voorbereiding
  2. Gaar de kipfilet in de bouillon in 15 minuten, haal de kip eruit en laat iets afkoelen. Trek er dunne reepjes van. Hou de bouillon tegen de kook voor verder gebruik.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui, knoflook, peper en gember in aan. Voeg de bosuitjes en champignons toe en bak eventjes mee.
  4. Dan de kip, wortel, spitskool, sperzieboontjes, rode ui, bosuitjes en champignons in bouillon overbrengen en deze 5 minuten hierin ietwat laten garen maar niet laten koken. Roer er de ketjap en suiker door en laat hierin opnemen, laat een paar minuten rustig tegen de kook aan garen.
  5. Schep alles dan in de ingevette Ovenschaal, leg er de plakjes ei over en tussen en dek het af met de aardappelpuree. Strooi er de paneermeel over en verdeel hierover vlokjes boter.
    Pittige Indische Jachtschotel van Kip - Oven
  6. Zet de schaal 15 a 20 minuten in het midden van de oven tot ze mooi goudbruin gegratineerd is, laat even staan als je deze eruit hebt gehaald. Vergeet niet de gehakte cashewnoten erover te strooien!
    Pittige Indische jachtschotel van kip
  7. En nu smullen maar! van deze pittige indische jachtschotel met kip.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.