Recept Afdrukken
Snert
Stevige erwtensoep (snert).
Snert of erwtensoep
Maaltijd Maaltijd, Soep
Keuken Nederlands
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 150 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Maaltijd, Soep
Keuken Nederlands
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 150 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Snert of erwtensoep
Instructies
Voorbereiding
  1. Spliterwten wassen in een vergiet tot het water helder is. Rookworst in plakjes snijden Knolselderij in blokjes snijden, winterwortel in schijfjes snijden
Bereiding
  1. Erwten met de hele stukken vlees en de bouillonblokjes en het laurierblaadje aan de kook brengen in 2 liter water. Daarna ongeveer 2 uur zacht laten koken. Ondertussen steeds het witte schuim eraf scheppen tot het helder is. Het vlees uit de pan halen, en in stukken snijden. Soep zonder vlees pureren (kan met een staafmixer). Groente toevoegen, 20 min. laten doorkoken. Af en toe roeren. Het vlees samen met de plakjes rookworst toevoegen. Nog even opwarmen en het is klaar.
Notities

Eet smakelijk!


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.