Monnikenberg en Anna’s Hoeve, een wandeling

Route via Pacer
Via Monnikenberg en Anna’s Hoeve wandelen is en blijft een mooie route. Via de Soestdijkerstraatweg, onder de A27 door en dan het stuk bos in wat Monnikenberg wordt genoemd (niet te verwarren met het Landgoed Monnikenberg). Een stukje op de Dr. Albert Schweitzerweg, over het spoor en dan Anna’s Hoeve in.
Op enig moment weer onder de A27 door en verder op Anna’s Hoeve richting huis.
Afstand: 7,8 km
Duur: 1:45 u:mm
Gem. Snelheid: 4,4 km/u
Aantal stappen: 11.037
De volgende planten zijn wij tegengekomen:
Hazenpootje
Hazenpootje is een één- of tweejarige klaversoort. De soort komt van nature voor in Europa. De plant is gedurende en na de bloei makkelijk te herkennen aan de zachtharige bloeiwijzen.
Gewone Klit
De gewone klit is een vaste plant, die tot de composietenfamilie behoort. De plant komt in het wild voor in Europa en Azië.
Europese Lork
De Europese lork is een boom uit de dennenfamilie. Het is een conifeer met afvallende naalden die in Noord- en West-Europa vaak als sierboom wordt aangeplant.
Kraailook
De kraailook is een plant uit de narcisfamilie. Het is een steeds meer voorkomende plant.
Pijpenstrootje
Pijpenstrootje is een vaste plant uit de grassenfamilie. De soort is in Nederland en België
Kaal Knopkruid
Kaal knopkruid, ook wel klein knopkruid genoemd, is een plant die behoort tot de composietenfamilie. Kaal knopkruid komt voor op open zandgrond en wordt beschouwd als een onkruid in moestuinen en akkerland.
Late guldenroede
Late guldenroede is een vaste plant met lange uitlopers. De soort behoort tot de composietenfamilie. De plant komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en komt nu in geheel Europa voor.
Canadese guldenroede
De Canadese guldenroede is een guldenroede, een geslacht uit de composietenfamilie. De plant komt oorspronkelijk niet voor in Europa en is als sierplant ingevoerd. Deze exoot gedijt echter goed en verwilderde planten hebben inmiddels een vaste plaats in de Europese flora verworven.
Ik heb mij weer uitgeleefd met de camera, de foto’s vind je onder dit artikel.
Alle foto’s: (c) Henk van der Duim
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!