Over mij: Henkie in een notendop

Over mij

Henkie is op zéér jonge leeftijd geboren. Daarna duurde het even voor hij kon lopen, lezen en schrijven.

Petrol head en muziek freak, in een niet al te ver verleden eens gekarakteriseerd als een introverte, sociaal-autistische nerd.

Henkie heeft een fascinatie voor het geschreven woord en muziek, de combinatie maakt hem overigens geen fantastische zanger… dat dan weer niet.

De gemiddelde 1,2 of 3 sterren kok krijgt kortsluiting in het hoofd van zijn kookkunsten, maar hij kan heel goed eten. Recepten die hij klaarmaakt worden hier dan ook met veel enthousiasme – al dan niet misplaatst – gedeeld.

In zijn stoutste dromen is hij een gevierd schrijver en muzikant. U ziet het voor zich; Henkie in een volle Ziggodome op het podium bezig een Haiku te schrijven… Maar goed we dwalen af.

Verder is Henkie vooral bescheiden. Op muziekgebied is hij fan van – dit staat momenteel in mijn afspeellijst – ABC, America, Anouar Brahem, Anti Atlas, The Art of Noise, Bel Canto, Biosphere, Twice A Man, Breaking Benjamin, Duran Duran, Japan, David Sylvian, Yola, Ray LaMontagne, Cabaret Voltaire, Carlos Santana, Clan Of Xymox, The Cult, Frank Boeijen Groep, Robert Long, Prefab Sprout, The Comsat Angels, The Cure, Gavin Friday and the Man Seezer, Grand Funk Railroad, Jimmy smith, Jo Hamilton, Muse, Kraftwerk, Roxy Music, Simple Minds, Siouxsie and the Banshees, Soft Cell, Sly & Robbie, Marc Almond, Spandau Ballet, Spliff, St. Vincent, Supertramp, Ulver, Visage, Yes, leest alles wat los en vast zit, fictie en non-fictie en op voetbalgebied fan van sc Heerenveen.

Hij schrijft hier uiteraard op persoonlijke titel en doet dat door middel van Haikus, Tankas, Ollekebollekes en Columns.

Mocht je wat aan hem kwijt willen, dan is hij te bereiken via het email adres: info [at] henkvanderduim.nl.

Alle stappen die hij zet en alle kilometers die hij fietst worden bijgehouden door de app Pacer. Alle afbeeldingen met een route zijn afkomstig van deze app, tenzij er bij de afbeelding specifiek vermeld wordt waar het vandaan komt of waarmee de afbeelding is gemaakt (de afbeelding op deze pagina is gemaakt m.b.v. DALL-E 2).