De noodgedwongen website update

Tja, en dan klik je zomaar op de verkeerde knop. Of ik alle instellingen wil terugzetten. Ja dat wil ik. En bleu als ik ben ook gelijk op de OK knop geklikt na de vraag of ik het echt zeker weet.

ins Blaue hinein!

Et voila, de website is al z’n thema-instellingen kwijt, weg, foetsie, verschwunden. Dat kan zomaar, je bent er 1 uh 2 klikken van verwijderd. Dat weet ik nu uit ervaring.

Maar hoe dan? Ik doe vaker domme en stomme dingen. Een aantal daar ben ik best wel trots op – een happy accident – en van een aantal probeer ik al jaren te verdringen dat het ooit gebeurt is. Dit keer komt het denk ik door het roesje wat ik gisteren bij de coloscopie heb gehad. Hé iets of iemand moet de schuld krijgen… Toch?

Bij de start zei de arts nog ‘succes’.

En bij het volgende heldere moment krijg ik te horen van diezelfde arts dat er één grote poliep is verwijderd. Aardige en vakkundige man, ik heb er niets van gemerkt.

Het hele stuk tussen die twee momenten is er niet meer en waarschijnlijk ook nooit geweest. Inmiddels heb ik over dat tussenstuk de meest verschrikkelijke beelden in mijn hoofd… Afijn, ik dwaal af.

Maar goed een gewaarschuwd man telt voor twee. Ik amper voor één en dat zal het probleem meteen ook zijn. Bij de documentatie die ik heb staat het een en ander over de 24 uur na het roesje. En het is ook in alle kleuren en geuren aan mij en mijn vrouw uitgelegd in het ziekenhuis:

  1. geen alcoholische dranken gebruiken (check)
  2. niet actief deelnemen aan het verkeer (check)
  3. geen gevaarlijke machines bedienen (Greetje heeft gekookt en ik werk met een laptop, dus check)
  4. geen belangrijke beslissingen nemen (oeps…)

De laatste is het dus. Binnen 24 uur op de knop OK drukken als je gevraagd wordt of je het zeker weet.

Living life in the fast lane – of zoiets

De rest van de dag lekker bezig geweest om alles weer te herstellen. En dan probeer ik eerst ook nog om de variant die ik net verwijderd heb weer helemaal op te bouwen. Om vervolgens tot het besef te komen, dat ik eigenlijk helemaal niet meer zo goed weet hoe alles in elkaar zat. Op hoofdlijnen wel, maar de details… Dat zal het roesje wel zijn. Toch handig zo’n excuus truus.

Een mooi moment om opnieuw te beginnen met het thema. Voor het eerst in jaren de documentatie maar eens gelezen. De eisen en wensen die ik heb worden daar niet in beantwoord.

Dan snel twee schetsen gemaakt van de homepage en een blog pagina. Een middel wat ik vaker gebruik. Visualiseren werkt bij mij heel goed. Zie het stukje over de beelden in mijn hoofd…

Wie schetst mijn verbazing? Niemand? Dan zal ik het zelf moeten doen… (Fons Jansen)

De noodgedwongen website update

(c) Henk van der Duim | Schets van de homepage en de blog pagina

De noodgedwongen website update

(c) Henk van der Duim | Kleurcodering en een schetsje betreffende de kleuren

Inmiddels heb ik over dat tussenstuk de meest verschrikkelijke beelden in mijn hoofd…

En als je dan toch bezig bent, dan kunnen de kleuren ook wel een opfrisbeurt gebruiken. Dat is dan meteen wel een dingetje voor mij. Ik word er regelmatig op geattendeerd dat ik toch echt twee sokken aan heb met verschillende kleuren.

Een soort van kleurenblind…

Maar via de Color Palette Generator van Canva kun je een heel mooi palet krijgen. Je hoeft zelf niets te doen. Henk, je overdrijft… je moet een afbeelding uploaden naar Canva. Op basis van die afbeelding wordt een palet voor je samengesteld.

In mijn geval heb ik de bloem van de header van m’n website geupload en zo het bijbehorende palet gekregen. Een kind kan de was doen, met of zonder roesje…

De noodgedwongen website update

Canva Kleurengenerator

En na het nodige frunniken en punniken en het breien voor droogzwemmers en de 500 meter stilliggen met vliegende start, is de website min of meer weer toonbaar.

De standaard lettergrootte heb ik aangepast naar 16px. Dat leest een stuk fijner. Het lettertype heb ik gelaten voor wat het was; Verdana.

In het Enfold thema, wat ik dus gebruik, heb je de optie ‘geavanceerde stijl’. Daar kun je op detailniveau nog zaken regelen. In dit geval heb ik de H1 t/m H6 aangepakt en de menu-items. Nu nog zien uit te vlooien hoe ik de ‘lees meer>’ optie wat kan aankleden.

Ook is de opbouw van de website aangepast. Ik vind zelf dat er nu meer focus ligt op de inhoud. Maar hé, roesje!

Er zijn wat pagina’s tekstueel aangepast. En een aantal pagina’s zijn verwijderd. Wegens irrelevantie.

It takes one to know one

De komende tijd wil ik alle blog posts langs lopen. Daar wil ik nog zaken aanpassen. Op die manier moet het allemaal meer van hetzelfde worden.

Voor diegene die op mijn website iets zoekt wat er niet is of een verkeerde URL intikt, heb ik een nieuwe 404-pagina gemaakt.

Uiteraard met een haiku:

Haiku; 404

de pagina zoeken?
echt overal gekeken?
toch niets gevonden!

De noodgedwongen website update

(c) Henk van der Duim

Het houdt je van de straat zal ik maar denken…

Mijzelf kennende en dat is toch al gauw zo ongeveer, pak um beet en houd um vast, zo’n 56 jaar, zal ik nog wel wat plugins gaan uitproberen. Voor functionaliteit die er nog niet is.

Conclusie van vandaag

Lekker aan ’t klooien en pielen geweest. En voortaan beter naar de dokter luisteren!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.