Unfluffer

Unfluffer

Unfluffer | Afbeelding gemaakt met Midjourney

Op 28 februari jl. werd ik via LinkedIn benaderd door Syed Asif Sultan, de maker van Unfluffer. Een AI-Tool die o.a. al het overbodige uit je teksten verwijderd. Ik heb een account aangemaakt en ben het gaan gebruiken.

Je ontvangt bij registratie 50 coins om mee te starten. Daar kun je even mee vooruit. Per resultaat betaal je één coin.

Terzijde

In het woord unfluffer zit het woord fluff, wat zich vertaalt in pluis. Fluffy is pluizig en dat komt bekend voor. Onze hond Diezel, waar wij onlangs afscheid van genomen hebben, stond in de hondenopvang in de boeken als Fluffy. Gezien zijn toenmalige haardos, ogenschijnlijk in maanden geen kapper gezien, geen gekke naam. Maar goed ik dwaal weer eens af.

TL;DR

UnFluffer is een AI-Tool die gebruikers helpt beknopte teksten te schrijven, met o.a. een verschillende tone-of-voice.

Wat is het

Met Unfluffer kun je de teksten van de pluisjes verlossen en op een andere manier samenstellen. Met andere woorden je kunt grote lappen teksten o.a. bondiger maken.

Unfluffer - Hoofdscherm

Unfluffer

Daarbij kun je stoeien met de toon, niveau, aantal resultaten en de gewenste lengte. En je kunt kiezen uit een aantal talen.

Experiment

In een vorig leven heb ik veel trainingen, workshops en bootcamps in elkaar gesleuteld en gegeven. Een mooie, waardevolle en leerzame tijd. Een van de kapstokken waar ik dit aan op hing was het document: Je Eigen Social Media Strategie in 7 Stappen.

Uit dit document pak ik het stukje over ‘Tijdsgebonden’. De T van S.M.A.R.T.

‘Stel een tijdslimiet aan je doel. Ook hier geldt weer dat het gemakkelijker wordt als je een groot doel opdeelt in kleinere subdoelen (mijlpalen). Het is gemakkelijker om een tijdsduur in te schatten voor een klein project dan een groot project. Kleinere doelen zijn gemakkelijker en sneller te bereiken. Doordat je kleinere doelen bereikt, zal je ook gemotiveerder raken om door te gaan.’

Als je deze tekst in Unfluffer invoert met de volgende instellingen:

Unfluffer

Unfluffer – instellingen #1

Dan krijg je dit resultaat:

Unfluffer

Unfluffer – resultaat #1

En nu met deze instellingen:

Unfluffer

Unfluffer – instellingen #2

Dan krijg je deze resultaten:

Unfluffer

Unfluffer – resultaat #2

In het Engels

Een andere taal proberen kan ook. Ik heb het stukje tekst uit het document gehaald en vertaald, nou ja ik niet: Google Translate. Ik heb wel even gekeken of de vertaling enigszins klopt.

Vinden jullie het ook zo gek, dat wij als mens de computer moeten bewijzen dat wij geen robot zijn?

Ik gebruik dezelfde instellingen, alleen nu als taal English. Dan krijg je de volgende resultaten:

Unfluffer

Unfluffer- resultaat #3

Wat opvalt

Bij grote lappen tekst heeft de Unfluffer moeite om alles aan te passen. Ik zie vaak dat het afgebroken wordt. De oplossing is simpel: kleinere stukken tekst. In mijn geval volstaat het om het per alinea te doen. Of meerdere kleine.

Het helpt mij bij de Engelse taal. Het is niet mijn moedertaal, dat is Fries/Nederlands, dus ik kan ontzettend breien met woorden om mijn punt duidelijk te maken. Unfluffer helpt hier om dit korter en duidelijker te maken.

Kan ChatGPT dit ook?

Ja! Alleen dan moet je in je prompt de instellingen van Unfluffer gaan verwerken. Dat is een plus voor Unfluffer. De prompt met extra info levert dan het volgende resultaat:

Unfluffer

Unfluffer – ChatGPT

Conclusie

Unfluffer is een handige tool om je teksten bondiger te krijgen en ook nog in verschillende varianten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + tien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.