EP: Lou Patty

Lou Patty in de brievenbus

En dan valt er een poosje geleden – niet geheel onverwacht – een EP op de spreekwoordelijke deurmat. Het is de EP van Lou Patty. Wie? Lou Patty! Nooit van gehoord? Nou… Dan mis je dus echt wat. Een electro rockband die lekkere en pakkende nummers maakt.

Lou Patty

De band, bestaande uit Roger Heerink – vocals & guitar, Jeffrey Sletering – synths, Thom Meerdink – bass guitar en Stan te Loeke – drums, was voorheen meer gefocused op rap, synth rock, zoals je kunt horen op ‘Back to Fence’ en ‘Keep Running’ (nieuwsgierig? Spotify is the magic word).

De EP

EP: Lou PattyOp de nieuwe EP is gekozen voor, zoals zij dat zelf noemen, melodic rock aangevuld met electronic elementen. Ik ben zelf niet zo van de labeltjes, maar ik meen toch ook echt wel wat Funk elementen te horen (dat óf er is echt iets mis met mij).

De EP trapt af met het nummer ‘Hostile’ een heerlijk nummer. Het electro intro beloofd meteen al veel goeds en die belofte wordt absoluut waargemaakt.

Het tweede nummer ‘Kings and Servants’ leunt meer tegen de hardrock met veel power en energie. Een meer politiek geladen track – als ik het allemaal goed verstaan heb. Bass en drums zijn de stuwende kracht in dit nummer.

‘Minutes of Peace’ is op het eerste gehoor een wat zwaarder nummer en door de tempo wisselingen en de donkere guitar riff moest ik het een paar keer beluisteren. Ondertussen na ‘Hostile’ eentje die ik regelmatig draai.

Last but not least ‘Molly Ray’. Lekkere stevige funk (ah, daar is het al…). Bas en drums die precies doen wat ze moeten doen. Enne hoor ik daar opeens wat dubstep-achtigs voorbij komen?

Deze EP is een geweldige en energieke mix van rock en electro. Wat mij dus doet afvragen waar gaat dat heen met deze band?

Website: lou-patty.eu

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.