Een Minimum Viable Product (MVP) Opleveren

Een Minimum Viable Product (MVP) Opleveren

Afbeelding van 200 Degrees via Pixabay

Eind december 2021 heb ik voor het laatst iets geplaatst over de Cloud Engineer (AWS) opleiding die ik momenteel volg bij TechGrounds. Vooral omdat ik het druk heb gehad – en nog steeds druk ben – met de opleiding. Dus voor nu een korte update.

Inmiddels ben ik geslaagd voor AWS Cloud Practitioner (905 van de 1.000 punten).

De volgende fase in de opleiding is een project. Wij zitten inmiddels in de derde week. De eerste week betrof vooral Python, gelukkig niet te moeilijk – want daar heb ik al het nodige mee gedaan -, zodat ik in de eerste week al met het project aan de slag ben gegaan.

De bedoeling is dat wij met IaC (Infrastructure as Code) gaan werken. In dit specifieke geval de AWS CDK (Cloud Development Kit) in combinatie met Python. En dat is dus ook meteen iets geheel nieuws én dus ontzettend leuk om te doen.

Wij werken in teams en maken gebruik van Agile/Scrum en binnen dat framework moet er uiteindelijk ook gerapporteerd en gedocumenteerd worden.

Dat maakt het meteen ook een pittige opdracht. Veel gebruik maken van Google, Giters en Stack Overflow om te zien wat mogelijke oplossingen zijn voor de diverse elementen uit de opdracht.

Het einddoel (na vijf weken) is een werkende app v1.0 (MVP: minimum viable product) op te leveren en deze te presenteren.

Daarna nog een aantal weken om v1.1 op te leveren. Hoe die eruit gaat zien weten wij nog niet, die informatie komt later.

Voorlopig ben ik nog wel even zoet met deze opdracht!

Dit is het vierde artikel in deze reeks:

  1. In de Wolken
  2. De Inner Nerd laten Shinen
  3. De Foutmelding
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.