Snert
Stevige erwtensoep (snert).
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
150minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
150minuten
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiding
  1. Spliterwten wassen in een vergiet tot het water helder is. Rookworst in plakjes snijden Knolselderij in blokjes snijden, winterwortel in schijfjes snijden
Bereiding
  1. Erwten met de hele stukken vlees en de bouillonblokjes en het laurierblaadje aan de kook brengen in 2 liter water. Daarna ongeveer 2 uur zacht laten koken. Ondertussen steeds het witte schuim eraf scheppen tot het helder is. Het vlees uit de pan halen, en in stukken snijden. Soep zonder vlees pureren (kan met een staafmixer). Groente toevoegen, 20 min. laten doorkoken. Af en toe roeren. Het vlees samen met de plakjes rookworst toevoegen. Nog even opwarmen en het is klaar.
Notities

Eet smakelijk!