Chili Con Carne met een frisse Komkommer-knoflook salade

Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
Chili con carne
- 3 grote uien fijngesneden
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 groene paprika in blokjes gesneden
- 400 gr mager rundergehakt
- 1 blik tomatenblokjes
- 1,5 tl chilipoeder meer of minder na gelang de smaak
- 1,5 el bloem
- 1,5 el bruine suiker
- 1 blik tomatenpuree (groot)
- 1 pot bruine bonen
- 2 lente-uien fijngesneden
Komkommer-knoflook salade
- 1 komkommer
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 el azijn
- 2 druppels vloeibare suiker (ik gebruik stevia)
- 0,5 tl maggi
- 2 el drink-yoghurt
Ingrediënten
Chili con carne
Komkommer-knoflook salade
|
![]() |
Instructies
Bereiding Chili Con Carne
- Rul het gehakt zachtjes - bij voorkeur zonder olie - tot het lichtbruin is, schep het uit de pan en doe het in een kom. Voeg een scheutje olie toe aan dezelfde pan en bak op een zacht vuurtje de knoflook, uien en paprika tot alles zacht is. Neem een andere kom, doe daar de chilipoeder, bloem, bruine suiker en tomatenpuree in en roer het geheel tot een dikke saus. Voeg het gehakt bij het ui, knoflook en paprika mengsel. Voeg daarna de tomatenblokjes toe. Voeg vervolgens de dikke saus toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Het geheel goed roeren. Leeg nu de pot bruine bonen - inclusief het vocht - in de pan. laat dit nu 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Wel af en toe roeren. Tijdens de laatste 5 minuten worden de lente-uitjes toegevoegd.
Bereiding Komkommer-knoflook salade
- Snij met een dunschiller de schil van de komkommer. Snij dan met een komkommerschaaf of een kaasschaaf de komkommer in dunne plakjes. Doe de plakjes in een schaaltje, voeg hier de uitgeperste knoflook aan toe, vervolgens de azijn, vloeibare suiker, maggie en de drinkyoghurt. Roer dit alles net zo lang door elkaar totdat de schijfjes komkommer in een soort ‘saus’ liggen.
Notities
Eet smakelijk!
Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!