Ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop

Recept Afdrukken
Ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop
Heerlijke en stevige ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop. Ideaal als kerstontbijt.
Ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop klaar om te eten
Maaltijd Ontbijt
Keuken Canadees
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Praline topping
Maaltijd Ontbijt
Keuken Canadees
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Praline topping
Ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop klaar om te eten
Instructies
Bereiding overschotel met stokbrood en ahornsiroop
  1. Snij het stokbord in schijfjes van 1,5cm dik. Doe deze schijfjes in een ruim beboterde ovenschotel. Bij voorkeur in 2 rijen. Doe de eieren, melk, room, suiker, vanille, kaneel, nootmuskaat en zout in een kom. Meng dit alles goed, maar niet te luchtig. Giet het mengsel over het stokbrood. Druk eventueel wat van het mengsel, met een lepel, tussen het stokbrood. Bedek de ovenschotel met folie en laat het een nacht in de koelkast staan.
Bereiding Praline topping
  1. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en meng dit goed met een mixer.
Bereiding volgende dag
  1. Verwarm de volgende dag de oven op 180 graden. Verspreid de praline topping over het stokbrood en bak het geheel gedurende 40 minuten. Serveer het met Ahorn siroop.
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Spinazie ovenschotel met kip en rösti

Recept Afdrukken
Spinazie ovenschotel met kip en rösti
Een overheerlijke spinazie ovenschotel met kip en rösti. Makkelijk klaar te maken.
Spinazie ovenschotel met kip en rösti
Maaltijd Ovenschotel, Maaltijd
Keuken Nederlands
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Ovenschotel, Maaltijd
Keuken Nederlands
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Spinazie ovenschotel met kip en rösti
Instructies
  1. Was de verse spinazie goed en laat uitlekken. Verwarm de over voor op 200º. Snij de kipfilets in blokjes en bak deze in de olie tot ze gaar en lichtgekleurd zijn. Snij het sjalotje en de knoflook fijn. Voeg dit bij de kip. Bak heel even mee. Op smaak brengen met zout en peper. Klop het ei los. Meng dit met de room door de spinazie en voeg hieraan nog wat zout, peper, 1 eetlepel paneermeel en de nootmuskaat toe. Doe de kip in een ovenschotel, hierboven de spinazie en daarop de rösti. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Zet de schaal zo'n 25-30 minuten in de oven. Het gerecht moet lichtbruin gekleurd zijn.
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Snert of erwtensoep

Recept Afdrukken
Snert
Stevige erwtensoep (snert).
Snert of erwtensoep
Maaltijd Soep, Maaltijd
Keuken Nederlands
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 150 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Soep, Maaltijd
Keuken Nederlands
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 150 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Snert of erwtensoep
Instructies
Voorbereiding
  1. Spliterwten wassen in een vergiet tot het water helder is. Rookworst in plakjes snijden Knolselderij in blokjes snijden, winterwortel in schijfjes snijden
Bereiding
  1. Erwten met de hele stukken vlees en de bouillonblokjes en het laurierblaadje aan de kook brengen in 2 liter water. Daarna ongeveer 2 uur zacht laten koken. Ondertussen steeds het witte schuim eraf scheppen tot het helder is. Het vlees uit de pan halen, en in stukken snijden. Soep zonder vlees pureren (kan met een staafmixer). Groente toevoegen, 20 min. laten doorkoken. Af en toe roeren. Het vlees samen met de plakjes rookworst toevoegen. Nog even opwarmen en het is klaar.
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Indische spruitjes

Recept Afdrukken
Indische spruitjes
Heerlijk wokgerecht met spruitjes - Indische spruitjes
Indische spruitjes
Maaltijd Maaltijd, Wokgerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Maaltijd, Wokgerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Indische spruitjes
Instructies
  1. Spruitjes schoonmaken en even een paar minuten voorkoken. Paprika, ui en knoflook schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Taugé schoonmaken. Olie verhitten, ui en knoflook hierin kort fruiten. Kruiden erbij en kort mee fruiten. Spruitjes en paprika toevoegen, snel roerbakken. Citroensap, basterdsuiker, ketjap en de sambal toevoegen. Op het laatst de taugé kort meebakken. Voor het opdienen bestrooien met seroendeng. Lekker met rijst en een kipfilet (eventueel mee roerbakken met de spruitjes).
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe