Recept Afdrukken
Gezonde Kip-Chili
Ons recept voor een gezonde kip-chili heeft veel verse groenten en een lekkere smaak. Als het koud weer is, voldoet een warme kom chili altijd aan een stevige eetlust. Voor zomerse dagen is het lekker om met brood te eten. Daarom zijn we zo dol op dit verse en gezonde chili-recept.
chili-kip - op het bord
Maaltijd Maaltijd
Keuken Nederlands
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Maaltijd
Keuken Nederlands
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
chili-kip - op het bord
Instructies
  1. Verhit de olijfolie in een pan, voeg de ui en knoflook toe. Bak dit tot het doorzichtig is.
    chili-kip voorbereiding
  2. Voeg de kip toe. Bak dit tot de kip wit is aan de buitenkant.
    chili-kip - kip in de pan
  3. Dan voeg je de tomaten, tomatenpuree, water, chilipoeder, kurkuma, paprikapoeder, oregano en zout toe. Roer het goed door elkaar. Laat het lekker sudderen gedurende 2 minuten.
    chili-kip - eerste fase
  4. Voeg de zwarte bonen, bleekselderij en paprika toe. Roer alles goed door elkaar. Als het te dik wordt kun je nog wat water toevoegen. Breng het aan de kook en dan onmiddellijk het vuur lager doen. Laat het lekker sudderen. Laat het gedurende 20-30 minuten sudderen. Roer het regelmatig door.
    chili-kip - alles in de pan
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Snert of erwtensoep

Recept Afdrukken
Snert
Stevige erwtensoep (snert).
Snert of erwtensoep
Maaltijd Soep, Maaltijd
Keuken Nederlands
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 150 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Soep, Maaltijd
Keuken Nederlands
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 150 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Snert of erwtensoep
Instructies
Voorbereiding
  1. Spliterwten wassen in een vergiet tot het water helder is. Rookworst in plakjes snijden Knolselderij in blokjes snijden, winterwortel in schijfjes snijden
Bereiding
  1. Erwten met de hele stukken vlees en de bouillonblokjes en het laurierblaadje aan de kook brengen in 2 liter water. Daarna ongeveer 2 uur zacht laten koken. Ondertussen steeds het witte schuim eraf scheppen tot het helder is. Het vlees uit de pan halen, en in stukken snijden. Soep zonder vlees pureren (kan met een staafmixer). Groente toevoegen, 20 min. laten doorkoken. Af en toe roeren. Het vlees samen met de plakjes rookworst toevoegen. Nog even opwarmen en het is klaar.
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe