Indische spruitjes

Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 0,5 rode paprika in stukjes
- 400 gr spruitjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 el olijfolie
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl citroensap
- 2 tl bruine bastardsuiker
- 1 el ketjap manis
- 1 tl sambal oelek
- 1 mespunt koenjit
- 1 mespunt djinten
- 1 mespunt laos
- 1 mespunt ketoembar seroendeng
- zout naar behoefte
- peper naar behoefte
- 250 gr taugé
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Spruitjes schoonmaken en even een paar minuten voorkoken. Paprika, ui en knoflook schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Taugé schoonmaken. Olie verhitten, ui en knoflook hierin kort fruiten. Kruiden erbij en kort mee fruiten. Spruitjes en paprika toevoegen, snel roerbakken. Citroensap, basterdsuiker, ketjap en de sambal toevoegen. Op het laatst de taugé kort meebakken. Voor het opdienen bestrooien met seroendeng. Lekker met rijst en een kipfilet (eventueel mee roerbakken met de spruitjes).
Notities
Eet smakelijk!
Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!