Eekhoorns

eekhoorns

Carina Hofmeister

Amsterdam – De Iraanse politie heeft vrijdag veertien eekhoorns ‘gearresteerd’. De diertjes worden verdacht van spionage, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

De eekhoorns werden volgens het Islamitische persbureau IRNA gevonden aan de Iraanse grens. Ze zouden zijn behangen met allerlei afluisterapparaten. De politiechef heeft laten weten dat hij ” iets van het voorval heeft gehoord”, maar kon nog geen extra informatie geven.

Hoe arresteer je 14 eekhoorns? Is er sprake van een achtervolging? Stop! Politie! Of maak je ze wijs dat de beukennootjes in Iran lekkerder zijn dan elders? Trouwens dan is er eerder sprake van overlopen, deze kunnen we dus schrappen.

Anderzijds hoe krijg je eekhoorns zo gek dat ze voor je gaan spioneren? Of is dit een hoax vanuit Iraanse kant, om het Westen weer eens een hak te zetten? Ze waren behangen met allerlei afluister apparatuur. Ik moet meteen denken aan de reclame van Albert Heijn, met de hamsters die lopen te zeulen met allerlei opname apparatuur. Ja, als je het zo aanpakt loopt het wel erg in gaten. Vast een training gehad bij de CIA! Anti-Amerikaans? Nee hoor! Gewoon te veel films gezien!

Overigens wat ik mij ook afvraag hoe je eekhoorns zodanig kunt africhten, dat ze op pad spionerende eekhoornsgaan, behangen met allerlei afluisterapparatuur, en exact weten waar ze wezen moeten. Hebben ze GPS bij zich (TomTom)? Wat als ergens de weg is opengebroken en ze moeten een alternatieve route volgen. Hoe gaan ze daar mee om? Intelligente beestjes!

Wat ook openstaat is welk land deze diertjes heeft ingezet voor spionage praktijken (the squirrel mob). Hoe zijn de arbeidsvoorwaarden van deze beestjes? Zijn ze aangesloten bij een vakbond? Krijgen ze een blauwe pil ingebakken in een vulling, voor het geval het misgaat. Zijn ze zodanig getraind dat ze niets loslaten tijdens dagenlange martelingen.

We kunnen Nederland gemakshalve wel uitsluiten. Als je hier naar welk willekeurig dier dan ook wijst, heb je meteen een zootje actiegroepen in je nek te hijgen.

Heeft de ‘Squirrel Mob’ ook een ‘Q’ in dienst die ze voorziet van allerlei gadgets (James Bont)? Zijn ze vanuit een vliegtuig gedropt op de grens? Dan kunnen we spreken van de Navy Squirrels.

Vragen, vragen, vragen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.