Konijnen

KonijnenDoor een ongeluk is de weg tussen Wenen en Budapest gestremd geweest. Een vrachtwagen, die richting Hongarije reed, verongelukte en de konijnen in de vrachtwagen belanden op het wegdek. De konijnen hadden niet door dat ze in vrijheid waren en bleven op het wegdek zitten.

Dit korte bericht hoorde ik vanmorgen op de radio. Was het een ongeluk waar andere automobilisten bij betrokken waren of was het een eenzijdig ongeluk? Waren de konijnen dermate aan het heen en weer springen in de vrachtwagen – van links naar rechts – dat de chauffeur hierdoor de macht over het stuur verloor? Dat ze niet meteen maakten dat ze wegkwamen is ook zo vreemd. Of was het een sitdown – protestactie – van onze pluizige vrienden om aandacht te vragen voor de erbarmelijke omstandigheden in de vrachtwagen? Geen privacy? Geen airco? Geen bar? Wie zal het zeggen.

Of was het een actie om ons bewust te maken van het feit dat we dit jaar met de kerst geen konijn op het menu moeten zetten?

De konijnen kunnen uiteraard ook getwijfeld hebben in welk land ze asiel zouden gaan aanvragen, Oostenrijk of Hongarije.

Allerlei zaken waar ze zich normaal niet om hoeven te bekommeren. Ze worden in een vrachtwagen gestopt, getransporteerd naar de (nieuwe) eigenaar en Joost mag weten wat die er mee van plan is. In ieder geval zorgen waar zij zich niet druk over hoeven te maken.

Wellicht is het zo dat de chauffeur zich niet hield aan de rijtijden en dat de konijnen dit gedaan hebben voor zijn eigen bestwil.

Het kan ook zijn dat ze op deze manier aandacht gevraagd hebben voor abnormale weersomstandigheden die ons momenteel teisteren. Zouden zij daar ook last van hebben?

Of hebben zij het antwoord op het waarom van de klimaatveranderingen en wordt er niet naar ze geluisterd en hebben ze besloten een daad te stellen. Hoe legt zo’n chauffeur dat uit aan de verzekering?

“Ik zei nog zo, laat het! Wij mensen weten het beter. Maar nee hoor, ze wilden niet luisteren. Toen hebben ze de oplegger uit balans gebracht en dit is het resultaat.”

Zouden de kleine lettertjes van de polis daar iets over zeggen?

Zo niet, dan toch!

Kan de chauffeur beroep doen op noodweer?

Boeiende materie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.