Opstand der dieren

We blijven nog even bij onze pluizige vrienden:

Opstand der dierenLinz – Een week na Pasen heeft een dolle haas in de Oostenrijkse stad Linz amok gemaakt. Volgens een woordvoerder van de politie vloog het beest een 74-jarige vrouw aan toen zij in de tuin wasgoed stond op te hangen. De haas beet de vrouw in de voet.

De bejaarde wist zich te ontworstelen aan haar belager en een veilig heenkomen te zoeken in huis. De 78-jarige echtgenoot kreeg het vervolgens aan de stok met de knager en moest door de politie worden ontzet. Toen de haas zijn woede vervolgens richtte op de dienders, maakten die met een gericht schot een einde aan het hazenlijk geweld.

Was deze haas ontevreden met hoe zij de was doet? Is hier sprake van een onbeantwoorde liefde? Stinkend jaloers? Wilde de haas het hazenpad kiezen en stond zij in de weg naar zijn vrijheid?

“Lieverd als ik jou niet kan krijgen, dan niemand!”

Dat de haas zich vervolgens richtte op de dienders kan ik me voorstellen, zou ik ook doen. Normaal nemen ze plaats achter een boom om anderen te controleren op snelheid. Daar zou ik ook een keer genoeg van hebben. Lig je net lekker in je leger om te genieten van een mooie dag. Staat daar weer zo’n idioot die z’n soortgenoten zonodig moet bespieden. Alsof ze niets beters te doen hebben. En dan de lucht die ze bij zich hebben! Wat is er mis met lichaamsgeur? Dat was ook geen issue voordat de deodorant er was.

Lijkt me overigens geen lolletje; een haas die als een dolle hond tekeer gaat en als een olifant in de porseleinskast door het wasgoed heen banjert.

Of had de haas gewoon genoeg van Pasen. Zij had het hem al verscheidene malen proberen uit te leggen, de wederopstanding van Jezus vieren wij met het verstoppen van eieren en het eten van chocolade paashazen. Dan zou er bij mij ook iets knappen. Een geciviliseerd dier doet zoiets niet of maakt er op z’n minst een begrijpelijk verhaal van!

Of is dit de eerste aanzet tot een algehele opstand der dieren (zie mij vorige item over de konijnen) en kunnen we meer van dergelijke acties verwachten? Een mol die de Deltawerken ondermijnt? Een egel die een tank tegen houdt? Vogels die niet meer richting het zuiden gaan, maar demonstratief naar het noorden vliegen? Ganzen die banden van auto’s leksteken?

Zou het een vorm van mensdolheid of de gekke mensen ziekte zijn, waardoor de dieren zich plots met het schuim op de bek tot ons richten? Heeft de medische wetenschap hier al een antwoord op? Komt het in basisverzekering voor ziektekosten? Jaarlijks worden alle dieren ingeënt tegen mensdolheid. Of heeft het te maken met de klimaatveranderingen (daar wordt toch alles opgegooid, dus waarom dit niet…)? Sinds het geklooi van de mensheid is zijn leger alsmaar vochtiger geworden. Genoeg is genoeg! Actie, harde actie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.