Doe de olijfolie in een ovenschaal. Zorg ervoor dat de bodem van de schaal goed bedekt is met de olie. Doe de spinazie en knoflook in de ovenschaal, doe er – naar smaak – zout en peper bij. Schep het allemaal goed door elkaar. Zodat de spinazie en knoflook goed bedekt zijn met de olijfolie.
Doe een zalmmoot in de ovenschaal. Maak een kuiltje naar de zalmmoot, doe daar het ei. Zorg ervoor dat alles bij elkaar blijft. Doe daarna de volgende zalmmoten op dezelfde wijze in de overschaal, met de eieren.
Doe nog wat zout en peper naar smaak over de zalmmoot en het ei.
Doe het nu gedurende 20-25 minuten in de oven. De zalm moet van binnen zo’n 60 graden celsius zijn (bij ons is dat na 25 minuten). De temperatuur stijgt nog als de ovenschotel uit de oven is.
Snij de citroen de helft en knijp de sap uit een helft over de zalm, ei en spinazie. Laat de zalm gedurende 5 minuten rusten.
Rijst
Kook de rijst conform de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Klop 2 eieren lichtjes los en doe dit in de hete pan. Bak dit 2 minuten en draai de eieren dan om. Bak nog 30 seconden, haal de ei uit de pan en snijd het in stukjes.
Verhit opnieuw olie in de koekenpan en voeg de ui, knoflook en wortel toe. Bak dit gedurende 2 tot 3 minuten en voeg dan de erwten toe.
Maak de rijst los met een vork en doe dit in de pan. Breng het geheel op smaak met sojasaus, sesamolie, zout en peper. Bak de rijst 4 minuten, terwijl je blijft omscheppen.
Voeg de ei-stukjes toe en meng het door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.