Recept Afdrukken
Roerbakschotel Kip-Knoflook
Deze kip-knoflook roerbakschotel is en snel en makkelijk klaar te maken. Zeker handig als je snel moet. Blokjes kipfilet en knoflook worden samen met kleurrijke groenten samengevoegd met een saus.
Roerbakschotel Kip-knoflook - in het bord
Maaltijd Maaltijd, Wokgerecht
Keuken Nederlands
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Roerbakschotel Kip-knoflook
Saus
Maaltijd Maaltijd, Wokgerecht
Keuken Nederlands
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Roerbakschotel Kip-knoflook
Saus
Roerbakschotel Kip-knoflook - in het bord
Instructies
Roerbakschotel Kip-knoflook
  1. Maak alles klaar om snel te kunnen beginnen.
    Roerbakschotel Kip-knoflook - voorbereiding
  2. Zodra de olie heet is voeg je de broccoli, champignons en paprika toe. Roerbak dit gedurende 5 á 6 minuten of zodra de groenten beetgaar zijn (broccoli). Leg het daarna apart.
    Roerbakschotel Kip-Knoflook
  3. Maak de wok schoon met wat keukenpapier. Voeg de andere 2 el olijfolie toe en verhit deze. Doe de kip in de wok. Voeg de 2 tl kurkuma toe en peper en zout naar smaak. Roerbak dit zo'n 3 á 4 minuten of totdat de kip bruin is. Verlaag het vuur en voeg de knoflook toe en bak deze 30 seconden mee.
  4. Doe de groentes er ook bij.
    Roerbakschotel Kip-Knoflook
  5. Giet de saus over de kip en groenten en laat dit 1 á 2 minuten sudderen of totdat je de saus dik genoeg vindt. Je kunt het direct serveren, met rijst bijvoorbeeld.
    Roerbakschotel Kip-knoflook - in het bord
Saus
  1. Doe de kippenbouillon, suiker, sojasaus, sesamolie en maïzena in een kom en roer het goed door elkaar.
    Roerbakschotel Kip-knoflook - saus
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Ovenschotel Spinazie, Zalm en ei met rijst op het bord

Heerlijke ovenschotel van spinazie, zalm en ei. Samen met de overheerlijke rijst maakt het een maaltijd om van te smullen.

Heel eenvoudig om klaar te maken. Ik ga deze veel vaker op tafel zetten!

Recept Afdrukken
Ovenschotel van Spinazie, Zalm en Ei met Rijst
Ovenschotel Spinazie, Zalm en ei met rijst op het bord
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Ovenschotel van Spinazie, Zalm en Ei
Rijst
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Ovenschotel van Spinazie, Zalm en Ei
Rijst
Ovenschotel Spinazie, Zalm en ei met rijst op het bord
Instructies
Ovenschotel Spinazie, Zalm en Ei
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden celsius
  2. Doe de olijfolie in een ovenschaal. Zorg ervoor dat de bodem van de schaal goed bedekt is met de olie. Doe de spinazie en knoflook in de ovenschaal, doe er - naar smaak - zout en peper bij. Schep het allemaal goed door elkaar. Zodat de spinazie en knoflook goed bedekt zijn met de olijfolie.
    Ovenschotel Spinazie, Zalm en Ei met Rijst voorbereiding
  3. Doe een zalmmoot in de ovenschaal. Maak een kuiltje naar de zalmmoot, doe daar het ei. Zorg ervoor dat alles bij elkaar blijft. Doe daarna de volgende zalmmoten op dezelfde wijze in de overschaal, met de eieren.
  4. Doe nog wat zout en peper naar smaak over de zalmmoot en het ei.
  5. Doe het nu gedurende 20-25 minuten in de oven. De zalm moet van binnen zo'n 60 graden celsius zijn (bij ons is dat na 25 minuten). De temperatuur stijgt nog als de ovenschotel uit de oven is.
  6. Snij de citroen de helft en knijp de sap uit een helft over de zalm, ei en spinazie. Laat de zalm gedurende 5 minuten rusten.
    Ovenschotel Spinazie, Zalm en Ei in de ovenschotel
Rijst
  1. Kook de rijst conform de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Klop 2 eieren lichtjes los en doe dit in de hete pan. Bak dit 2 minuten en draai de eieren dan om. Bak nog 30 seconden, haal de ei uit de pan en snijd het in stukjes.
  3. Verhit opnieuw olie in de koekenpan en voeg de ui, knoflook en wortel toe. Bak dit gedurende 2 tot 3 minuten en voeg dan de erwten toe.
    Ovenschotel Spinazie, Zalm en Ei met Rijst voorbereiding
  4. Maak de rijst los met een vork en doe dit in de pan. Breng het geheel op smaak met sojasaus, sesamolie, zout en peper. Bak de rijst 4 minuten, terwijl je blijft omscheppen.
  5. Voeg de ei-stukjes toe en meng het door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Mogelijk door WP Ultimate Recipe