Snert

Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 150 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 500 gr spliterwten
- 2 ltr water
- 1 knolselderij in blokjes gesneden
- 2 preien in schijfjes gesneden
- 1 winterwortel in schijfjes gesneden
- 125 gr selderij in schijfjes gesneden
- 2 schouderkarbonades
- 2 speklapjes
- 1 rookworst
- 2 blokjes runderbouillon
- 1 laurierblad
- zout naar behoefte
- peper naar behoefte
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
Voorbereiding
- Spliterwten wassen in een vergiet tot het water helder is. Rookworst in plakjes snijden Knolselderij in blokjes snijden, winterwortel in schijfjes snijden
Bereiding
- Erwten met de hele stukken vlees en de bouillonblokjes en het laurierblaadje aan de kook brengen in 2 liter water. Daarna ongeveer 2 uur zacht laten koken. Ondertussen steeds het witte schuim eraf scheppen tot het helder is. Het vlees uit de pan halen, en in stukken snijden. Soep zonder vlees pureren (kan met een staafmixer). Groente toevoegen, 20 min. laten doorkoken. Af en toe roeren. Het vlees samen met de plakjes rookworst toevoegen. Nog even opwarmen en het is klaar.
Notities
Eet smakelijk!
Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!