Recept Afdrukken
Broodje hamburger
Dit broodje hamburger (dat is wel een understatement) maken we vaker. Erg lekker en vervangt wat ons betreft een complete maaltijd. Deze is ook heel goed op de BBQ te maken.
broodje hamburger
Maaltijd Snacks, Maaltijd
Keuken Nederlands
Prep Tijd 25 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Hamburger
Italiaanse bollen
Maaltijd Snacks, Maaltijd
Keuken Nederlands
Prep Tijd 25 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Hamburger
Italiaanse bollen
broodje hamburger
Instructies
Hamburger
  1. Meng in een grote kom het gehakt met de ui en knoflook, de paprikapoeder, kurkuma, cayennepeper, zout en peper. Doe het ei, ketchup en paneermeel erbij en kneden maar.
  2. Kneed 2 mooie burgers van het gehaktmengsel en laat dit afgedekt met huishoudfolie ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Verwarm boter in een koekenpan en bak de hamburgers goudbruin. Na de laatste keer omdraaien leg je op elke hamburger 2 plakken cheddar cheese.
    hamburger in de pan
Italiaanse bol
  1. Snij de Italiaanse bollen in 2-en. Bak de eieren met hele dooier in een pan, strooi er wat kerrie poeder overheen tijdens het bakken. Bak de 6 plakjes ontbijtspek goudbruin.
  2. Doe op het onderste gedeelte van de Italiaanse bollen wat curry, ijsbergsla, rucola, het ontbijtspek en dan de burger.
    Italiaanse bol voorbereiden
  3. Leg er dan de uienringen, komkommer, red jalapeno's erop.
    Italiaanse bol met hamburger en topping
  4. Als laatste doe je het ei erop. Je broodje hamburger is klaar.
    broodje hamburger
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Ovenschotel Spinazie, Zalm en ei met rijst op het bord

Heerlijke ovenschotel van spinazie, zalm en ei. Samen met de overheerlijke rijst maakt het een maaltijd om van te smullen.

Heel eenvoudig om klaar te maken. Ik ga deze veel vaker op tafel zetten!

Recept Afdrukken
Ovenschotel van Spinazie, Zalm en Ei met Rijst
Ovenschotel Spinazie, Zalm en ei met rijst op het bord
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Ovenschotel van Spinazie, Zalm en Ei
Rijst
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Ovenschotel van Spinazie, Zalm en Ei
Rijst
Ovenschotel Spinazie, Zalm en ei met rijst op het bord
Instructies
Ovenschotel Spinazie, Zalm en Ei
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden celsius
  2. Doe de olijfolie in een ovenschaal. Zorg ervoor dat de bodem van de schaal goed bedekt is met de olie. Doe de spinazie en knoflook in de ovenschaal, doe er - naar smaak - zout en peper bij. Schep het allemaal goed door elkaar. Zodat de spinazie en knoflook goed bedekt zijn met de olijfolie.
    Ovenschotel Spinazie, Zalm en Ei met Rijst voorbereiding
  3. Doe een zalmmoot in de ovenschaal. Maak een kuiltje naar de zalmmoot, doe daar het ei. Zorg ervoor dat alles bij elkaar blijft. Doe daarna de volgende zalmmoten op dezelfde wijze in de overschaal, met de eieren.
  4. Doe nog wat zout en peper naar smaak over de zalmmoot en het ei.
  5. Doe het nu gedurende 20-25 minuten in de oven. De zalm moet van binnen zo'n 60 graden celsius zijn (bij ons is dat na 25 minuten). De temperatuur stijgt nog als de ovenschotel uit de oven is.
  6. Snij de citroen de helft en knijp de sap uit een helft over de zalm, ei en spinazie. Laat de zalm gedurende 5 minuten rusten.
    Ovenschotel Spinazie, Zalm en Ei in de ovenschotel
Rijst
  1. Kook de rijst conform de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Klop 2 eieren lichtjes los en doe dit in de hete pan. Bak dit 2 minuten en draai de eieren dan om. Bak nog 30 seconden, haal de ei uit de pan en snijd het in stukjes.
  3. Verhit opnieuw olie in de koekenpan en voeg de ui, knoflook en wortel toe. Bak dit gedurende 2 tot 3 minuten en voeg dan de erwten toe.
    Ovenschotel Spinazie, Zalm en Ei met Rijst voorbereiding
  4. Maak de rijst los met een vork en doe dit in de pan. Breng het geheel op smaak met sojasaus, sesamolie, zout en peper. Bak de rijst 4 minuten, terwijl je blijft omscheppen.
  5. Voeg de ei-stukjes toe en meng het door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop

Recept Afdrukken
Ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop
Heerlijke en stevige ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop. Ideaal als kerstontbijt.
Ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop klaar om te eten
Maaltijd Ontbijt
Keuken Canadees
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Praline topping
Maaltijd Ontbijt
Keuken Canadees
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Praline topping
Ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop klaar om te eten
Instructies
Bereiding overschotel met stokbrood en ahornsiroop
  1. Snij het stokbord in schijfjes van 1,5cm dik. Doe deze schijfjes in een ruim beboterde ovenschotel. Bij voorkeur in 2 rijen. Doe de eieren, melk, room, suiker, vanille, kaneel, nootmuskaat en zout in een kom. Meng dit alles goed, maar niet te luchtig. Giet het mengsel over het stokbrood. Druk eventueel wat van het mengsel, met een lepel, tussen het stokbrood. Bedek de ovenschotel met folie en laat het een nacht in de koelkast staan.
Bereiding Praline topping
  1. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en meng dit goed met een mixer.
Bereiding volgende dag
  1. Verwarm de volgende dag de oven op 180 graden. Verspreid de praline topping over het stokbrood en bak het geheel gedurende 40 minuten. Serveer het met Ahorn siroop.
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe