We Did It!

8 april 2022

Vrijdag 8 april jl. heb ik mijn eindpresentatie mogen geven. Vrijwel direct na de presentatie voelde ik een deken van vermoeidheid over mij gedrapeerd worden. Vier maanden lang in een staat van “alert zijn” doet dus wat met je. De plannen die ik heb voor het weekend kunnen de prullenbak in. Beetje bankhangen, TV kijken en dat was het wel.

11 april 2022

Maandag 11 april loop in onwennig door onze woning. De structuur die ik vier maanden lang had is verdwenen. Normaal gesproken om 09:00 uur de dagopening, 10:15 uur kwartier pauze, van 12:00-13:00 uur lunchpauze, om 13:00 uur een hard- of softskill Q&A, 15:00 uur een kwartier pauze en om 16:30 uur de dagafsluiting. Voor de Scrum Masters (hallo Henk… oh dat ben ik zelf) is er dan in de middag ook nog een scrum master meeting. En vanaf de middagen in elke pauze even knuffelen met mijn vrouw (dat ga ik nog het meeste missen).

’s Morgens eerst de leenlaptop van Techgrounds terug gezet naar de fabrieksinstellingen. Vervolgens heb de honden lekker lang uitgelaten en ’s middags heb ik een dikke 10 kilometer gewandeld.

12 april 2022

Dinsdag 12 april is de eindpresentatie van de medestudenten die na de opleiding aan de slag gaan bij Sentia. Terwijl ik mijzelf klaarmaak om met de trein naar Amsterdam te gaan, zie ik via Zoom hoe zij hun presentaties doen. Overigens wel nadat deze briljante geest Zoom op zń smartphone heeft geïnstalleerd. Uiteraard heb mij vervolgens een breuk gezocht naar de link voor de Zoom sessie.

Die stond op de leenlaptop van Techgrounds, die ik inmiddels heb schoongemaakt. En ook op de backup die op m’n NAS staat. Daar kan ik dan weer geen contact mee maken, want “dat doe ik nog wel een keer“. In een helder moment bedenk ik mij dat ik Greetje de link heb gestuurd, zodat zij ’s middags de certificaat uitreiking kan bijwonen. Die uit de verzonden items opgevist en zo kan ik in het OV mooi de presentaties bijwonen. Overigens heb ik, geheel tegen mijn gewoonte in, niet de verkeerde trein, tram of metro gepakt. Zo’n dag dus.

Met een groep medestudenten hebben we na afloop nog een terrasje gepakt (de stoelen zijn wel wat groot voor ons balkon…).

En nu

De komende dagen ga ik op zoek naar een nieuw dagelijks ritme. Vanaf mei zal mijn nieuwe werkgever mij in een werkritme gieten, dus dat komt vanzelf goed. Voorlopig ga ik mij verdiepen in Tableau, Ubuntu en ik wil van m’n oude MacBook Pro een Chromebook maken. Nooit gedacht en verwacht dat ik weer in de IT zou duiken.

December 2021

Zeker niet op 6 december 2021, toen ik ’s morgens m’n MacBook openklapte en Zoom opstarte voor de opleiding Cloud Engineer. Alsof je op een nieuwe school in een nieuwe klas terecht bent gekomen. Je medestudenten heb je alleen nog maar oppervlakkig ontmoet tijdens de open dagen. In ons geval pittige assessmentdagen.

We Did It!

Techgrounds cohort 6. Foto is afkomstig van de LinkedIn pagina van Techgrounds

Na een aantal dagen heb je door dat het goed zit. Het voelt goed en het voelt veilig. Iedereen heeft hetzelfde doel: de opleiding succesvol afronden en dan aan de slag bij een nieuwe werkgever.

De eerste zeven weken staan in het teken van het behalen van het certificaat van AWS of Azure. Daarna nog negen weken werken aan een project en dan afsluiten met de eindpresentatie. Zodat wij gistermiddag konden zeggen: We did it! (Aziza deze heb ik van je geleend!).

We Did It!

Techgrounds cohort 6 – Foto is afkomstig van de LinkedIn pagina van Techgrounds

Mijn diepe dankbaarheid gaat uit naar het team van Techgrounds. Zij hebben ons de weg gewezen en op weg geholpen naar een mooie en nieuwe toekomst.

Columns

Dit is de zevende en laatste uit deze reeks:

  1. In de Wolken
  2. De Inner Nerd laten Shinen
  3. De Foutmelding
  4. Een Minimum Viable Product (MVP) Opleveren
  5. MVP en de Perikelen
  6. Eindpresentatie
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + 13 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.