Vale gier, spion Mossad

Vale gierJeruzalem/Riyad –  Wetenschappers van de universiteit van Tel Aviv maken zich deze dagen ernstig zorgen om het lot van een vale gier die volgens bronnen in Saudi-Arabië zou zijn ontmaskerd als spion van de Israëlische geheime dienst Mossad. Het dier zou zijn „opgepakt” bij een stad in Saudi-Arabië, zo meldde onder meer de Britse omroep BBC.

Bron: Telegraaf

Kijk dit is weer eens typisch dierennieuws. In het verleden heb ik ook al bericht over konijnen, eekhoorns en de opstand der dieren.

Het blijkt dat wetenschappers van de universiteit van Tel Aviv het dier voorzien hadden van een gps-zender. Voor de gewone sterveling niets anders dan een global positioning system. Voor ons insiders in de donkere wereld van geheime complotten en duivelse plannen niets anders dan een geographic photo system. Alsof de vale gier een gps-systeem nodig heeft om te weten waar hij is. Een duidelijk voorbeeld van het onbegrip waar de vale gier voortdurend mee geconfronteerd wordt.

Het ene moment sierlijk boven het doelwit zweven en het andere moment volkomen de weg kwijt. Dat is hoe wij de vale gier zien. Neen, driewerf neen! De vale gier verdwaald niet. Het persbericht geeft al aan dat het dier zou zijn “opgepakt”. De ” ” doen het hem. De vale gier is de spion van het dierenrijk. Anders dan de reeds eerder genoemde Eekhoorns, is de vale gier een spion in hart en nieren.

Waarschijnlijk is de vale gier overgelopen. Hierom staat de vale gier ook bekend. Dubbelspionnen zijn het. Volstrekt onbetrouwbaar. De Mossad heeft in dit geval een bewust risico genomen, wetende dat het uitermate onzeker is of de vale gier wel terugkomt van zijn opdracht en of de opdracht überhaupt wel uitgevoerd wordt.

Uiteraard krijgen we straks persberichten te lezen waarin staat dat de Israëlische geheime dienst Mossad, zich distantieert van de vale gier. Een inschattingsfout vanjewelste. Het eens zo machtige bolwerk – de Mossad – begint scheurtjes te vertonen.

De Mossad had beter gebruik kunnen maken van de bunzing. Loyaal, trouw, vasthoudend bunzingen volhardend. Deze viervoeter kwijt zich van zijn taak alsof zijn leven er vanaf hangt. De bunzing kun je om een spionage boodschap sturen.

Van de bunzing weten wij dat zij solitair zijn, een prachtige eigenschap voor het spionagewerk. Geef een bunzing de juiste apparatuur mee en hij zal niet rusten voordat de opdracht naar tevredenheid is afgerond.

De vale gier! Hoe verzin je het?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.