Broodje hamburger
Dit broodje hamburger (dat is wel een understatement) maken we vaker. Erg lekker en vervangt wat ons betreft een complete maaltijd. Deze is ook heel goed op de BBQ te maken.
Porties Prep Tijd
2personen 25minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
2personen 25minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediƫnten
Hamburger
Italiaanse bollen
Instructies
Hamburger
  1. Meng in een grote kom het gehakt met de ui en knoflook, de paprikapoeder, kurkuma, cayennepeper, zout en peper. Doe het ei, ketchup en paneermeel erbij en kneden maar.
  2. Kneed 2 mooie burgers van het gehaktmengsel en laat dit afgedekt met huishoudfolie ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Verwarm boter in een koekenpan en bak de hamburgers goudbruin. Na de laatste keer omdraaien leg je op elke hamburger 2 plakken cheddar cheese.
Italiaanse bol
  1. Snij de Italiaanse bollen in 2-en. Bak de eieren met hele dooier in een pan, strooi er wat kerrie poeder overheen tijdens het bakken. Bak de 6 plakjes ontbijtspek goudbruin.
  2. Doe op het onderste gedeelte van de Italiaanse bollen wat curry, ijsbergsla, rucola, het ontbijtspek en dan de burger.
  3. Leg er dan de uienringen, komkommer, red jalapeno’s erop.
  4. Als laatste doe je het ei erop. Je broodje hamburger is klaar.
Notities

Eet smakelijk!