Ons recept voor een gezonde kip-chili heeft veel verse groenten en een lekkere smaak.
Als het koud weer is, voldoet een warme kom chili altijd aan een stevige eetlust. Voor zomerse dagen is het lekker om met brood te eten. Daarom zijn we zo dol op dit verse en gezonde chili-recept.

Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 40 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 3 tenen knoflook gesnipperd
- 2 stuk kipfilet in blokjes gesneden
- 225 gr verse tomaten in blokjes gesneden
- 45 gr tomatenpuree
- 120 ml water
- 15 ml chilipoeder
- 5 ml kurkuma
- 2,5 ml paprikapoeder
- 2 ml gedroogde oregano
- 2 ml zout
- 200 gr zwarte bonen uit blik, afgegoten
- 1 staak bleekselderij fijngesneden
- 1 rode paprika fijngesneden
- 2 el olijfolie
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Verhit de olijfolie in een pan, voeg de ui en knoflook toe. Bak dit tot het doorzichtig is.
- Voeg de kip toe. Bak dit tot de kip wit is aan de buitenkant.
- Dan voeg je de tomaten, tomatenpuree, water, chilipoeder, kurkuma, paprikapoeder, oregano en zout toe. Roer het goed door elkaar. Laat het lekker sudderen gedurende 2 minuten.
- Voeg de zwarte bonen, bleekselderij en paprika toe. Roer alles goed door elkaar. Als het te dik wordt kun je nog wat water toevoegen. Breng het aan de kook en dan onmiddellijk het vuur lager doen. Laat het lekker sudderen. Laat het gedurende 20-30 minuten sudderen. Roer het regelmatig door.
Notities
Eet smakelijk!
Mogelijk door WP Ultimate Recipe