Pittige Indische Jachtschotel met Kip
Heerlijke pittige jachtschotel met kip die perfect in de herfst en winter past. Smullen maar!
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Gaar de kipfilet in de bouillon in 15 minuten, haal de kip eruit en laat iets afkoelen. Trek er dunne reepjes van. Hou de bouillon tegen de kook voor verder gebruik.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui, knoflook, peper en gember in aan. Voeg de bosuitjes en champignons toe en bak eventjes mee.
  4. Dan de kip, wortel, spitskool, sperzieboontjes, rode ui, bosuitjes en champignons in bouillon overbrengen en deze 5 minuten hierin ietwat laten garen maar niet laten koken. Roer er de ketjap en suiker door en laat hierin opnemen, laat een paar minuten rustig tegen de kook aan garen.
  5. Schep alles dan in de ingevette Ovenschaal, leg er de plakjes ei over en tussen en dek het af met de aardappelpuree. Strooi er de paneermeel over en verdeel hierover vlokjes boter.
  6. Zet de schaal 15 a 20 minuten in het midden van de oven tot ze mooi goudbruin gegratineerd is, laat even staan als je deze eruit hebt gehaald. Vergeet niet de gehakte cashewnoten erover te strooien!
  7. En nu smullen maar! van deze pittige indische jachtschotel met kip.