Deze kip-knoflook roerbakschotel is en snel en makkelijk klaar te maken. Zeker handig als je snel moet. Blokjes kipfilet en knoflook worden samen met kleurrijke groenten samengevoegd met een saus.
Zodra de olie heet is voeg je de broccoli, champignons en paprika toe. Roerbak dit gedurende 5 á 6 minuten of zodra de groenten beetgaar zijn (broccoli). Leg het daarna apart.
Maak de wok schoon met wat keukenpapier. Voeg de andere 2 el olijfolie toe en verhit deze. Doe de kip in de wok. Voeg de 2 tl kurkuma toe en peper en zout naar smaak. Roerbak dit zo’n 3 á 4 minuten of totdat de kip bruin is. Verlaag het vuur en voeg de knoflook toe en bak deze 30 seconden mee.
Doe de groentes er ook bij.
Giet de saus over de kip en groenten en laat dit 1 á 2 minuten sudderen of totdat je de saus dik genoeg vindt.
Je kunt het direct serveren, met rijst bijvoorbeeld.
Saus
Doe de kippenbouillon, suiker, sojasaus, sesamolie en maïzena in een kom en roer het goed door elkaar.