Recept Afdrukken
Roerbakschotel Kip-Knoflook
Deze kip-knoflook roerbakschotel is en snel en makkelijk klaar te maken. Zeker handig als je snel moet. Blokjes kipfilet en knoflook worden samen met kleurrijke groenten samengevoegd met een saus.
Roerbakschotel Kip-knoflook - in het bord
Maaltijd Maaltijd, Wokgerecht
Keuken Nederlands
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Roerbakschotel Kip-knoflook
Saus
Maaltijd Maaltijd, Wokgerecht
Keuken Nederlands
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Roerbakschotel Kip-knoflook
Saus
Roerbakschotel Kip-knoflook - in het bord
Instructies
Roerbakschotel Kip-knoflook
  1. Maak alles klaar om snel te kunnen beginnen.
    Roerbakschotel Kip-knoflook - voorbereiding
  2. Zodra de olie heet is voeg je de broccoli, champignons en paprika toe. Roerbak dit gedurende 5 á 6 minuten of zodra de groenten beetgaar zijn (broccoli). Leg het daarna apart.
    Roerbakschotel Kip-Knoflook
  3. Maak de wok schoon met wat keukenpapier. Voeg de andere 2 el olijfolie toe en verhit deze. Doe de kip in de wok. Voeg de 2 tl kurkuma toe en peper en zout naar smaak. Roerbak dit zo'n 3 á 4 minuten of totdat de kip bruin is. Verlaag het vuur en voeg de knoflook toe en bak deze 30 seconden mee.
  4. Doe de groentes er ook bij.
    Roerbakschotel Kip-Knoflook
  5. Giet de saus over de kip en groenten en laat dit 1 á 2 minuten sudderen of totdat je de saus dik genoeg vindt. Je kunt het direct serveren, met rijst bijvoorbeeld.
    Roerbakschotel Kip-knoflook - in het bord
Saus
  1. Doe de kippenbouillon, suiker, sojasaus, sesamolie en maïzena in een kom en roer het goed door elkaar.
    Roerbakschotel Kip-knoflook - saus
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop

Recept Afdrukken
Ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop
Heerlijke en stevige ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop. Ideaal als kerstontbijt.
Ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop klaar om te eten
Maaltijd Ontbijt
Keuken Canadees
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Praline topping
Maaltijd Ontbijt
Keuken Canadees
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Praline topping
Ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop klaar om te eten
Instructies
Bereiding overschotel met stokbrood en ahornsiroop
  1. Snij het stokbord in schijfjes van 1,5cm dik. Doe deze schijfjes in een ruim beboterde ovenschotel. Bij voorkeur in 2 rijen. Doe de eieren, melk, room, suiker, vanille, kaneel, nootmuskaat en zout in een kom. Meng dit alles goed, maar niet te luchtig. Giet het mengsel over het stokbrood. Druk eventueel wat van het mengsel, met een lepel, tussen het stokbrood. Bedek de ovenschotel met folie en laat het een nacht in de koelkast staan.
Bereiding Praline topping
  1. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en meng dit goed met een mixer.
Bereiding volgende dag
  1. Verwarm de volgende dag de oven op 180 graden. Verspreid de praline topping over het stokbrood en bak het geheel gedurende 40 minuten. Serveer het met Ahorn siroop.
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe