Recept Afdrukken
Gelaagde Kippen Quesadilla met Kaas
Een heerlijke Quesadilla met pulled chicken (gescheurde kip) en kaas. In een ronde bakvorm met tortillas opgebouwd. Dit is een blijvertje!
Gelaagde kippen quesadilla met kaas - op het bord
Maaltijd Ovenschotel
Keuken Mexicaans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 50 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Ovenschotel
Keuken Mexicaans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 50 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Gelaagde kippen quesadilla met kaas - op het bord
Instructies
  1. Om te beginnen snijd je de kipfilet in een paar grote stukken. Deze kook je in kippenbouillon gedurende 15 minuten. Schep ze uit de bouillon en laat ze een beetje afkoelen. Tijdens het afkoelen verwarm je de oven voor op 180 graden en zet je alvast de overige ingrediënten klaar. Daarna trek je de kip uit elkaar (pulled chicken).
    Gelaagde kippen quesadilla met kaas - ingredienten
  2. Doe de olijfolie in een wok en verwarm deze. Als de olijfolie op temperatuur is voeg je de pulled chicken, rode ui, knoflook, zwarte bonen, maïs en salsa toe. Laat het hierin lekker opwarmen gedurende 5 minuten.
  3. Pak een bakvorm en leg er een tortilla in. Schep hier in het mengsel uit de wok op, zodat de tortilla is bedekt en strooi er wat geraspte kaas overheen.
    Gelaagde kippen quesadilla met kaas - de eerste laag in de bakvorm
  4. Herhaal dit totdat de laatste tortilla aan de beurt is. Leg deze er bovenop, beetje aandrukken en strooi de resterende kaas er overheen.
    Gelaagde kippen quesadilla met kaas - stapelen in de bakvorm
  5. Zet het gedurende 30 minuten in de oven, of totdat de kaas is gesmolten.
  6. Serveer het met een topping van guacamole of salsa.
    Gelaagde kippen quesadilla met kaas - in de bakvorm
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Mexicaanse kipschotel met rijst

Recept Afdrukken
Mexicaanse kipschotel met rijst
Ovenschotel. Mexicaanse kipschotel met rijst. Heerlijk!
Mexicaanse kipschotel met rijst
Maaltijd Maaltijd, Ovenschotel
Keuken Mexicaans
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Maaltijd, Ovenschotel
Keuken Mexicaans
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Mexicaanse kipschotel met rijst
Instructies
Voorbereiding
  1. Ovenschaal invetten, kipfilet, paprika en courgette in stukjes snijden, uit snipperen. Kipfilet kruiden met de seasonmix voor taco's.
Bereiding
  1. Uitje fruiten (eventueel een teentje knoflook, fijngesneden, erbij). De kipfilet toevoegen en dichtschroeien. De kipfilet rondom lichtbruin bakken. Ondertussen kan de mediterraanse rijst klaargemaakt worden. Dan de groenten erbij. Het geheel nog 4 minuten op hoog vuur, al omscheppend, bakken. Dan de maïs toevoegen en even flink omscheppen. Alles overscheppen in de ovenschaal en goed aandrukken. De crème fraiche goed verdelen over het mengsel. De helft van de geraspte kaas er overheen. Vervolgens de tortillachips over het mengsel er overheen. Dan de rest van de geraspte kaas over alles. De ovenschaal gedurende 10 minuten in een oven op 200ºC. De salade klaarmaken, door de sla melange te vermengen met de rauwkostmix en de kruidendressing. Als de kipschotel klaar is, alles direct serveren.
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe