Recept Afdrukken
Gelaagde Kippen Quesadilla met Kaas
Een heerlijke Quesadilla met pulled chicken (gescheurde kip) en kaas. In een ronde bakvorm met tortillas opgebouwd. Dit is een blijvertje!
Gelaagde kippen quesadilla met kaas - op het bord
Maaltijd Ovenschotel
Keuken Mexicaans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 50 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Ovenschotel
Keuken Mexicaans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 50 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Gelaagde kippen quesadilla met kaas - op het bord
Instructies
  1. Om te beginnen snijd je de kipfilet in een paar grote stukken. Deze kook je in kippenbouillon gedurende 15 minuten. Schep ze uit de bouillon en laat ze een beetje afkoelen. Tijdens het afkoelen verwarm je de oven voor op 180 graden en zet je alvast de overige ingrediënten klaar. Daarna trek je de kip uit elkaar (pulled chicken).
    Gelaagde kippen quesadilla met kaas - ingredienten
  2. Doe de olijfolie in een wok en verwarm deze. Als de olijfolie op temperatuur is voeg je de pulled chicken, rode ui, knoflook, zwarte bonen, maïs en salsa toe. Laat het hierin lekker opwarmen gedurende 5 minuten.
  3. Pak een bakvorm en leg er een tortilla in. Schep hier in het mengsel uit de wok op, zodat de tortilla is bedekt en strooi er wat geraspte kaas overheen.
    Gelaagde kippen quesadilla met kaas - de eerste laag in de bakvorm
  4. Herhaal dit totdat de laatste tortilla aan de beurt is. Leg deze er bovenop, beetje aandrukken en strooi de resterende kaas er overheen.
    Gelaagde kippen quesadilla met kaas - stapelen in de bakvorm
  5. Zet het gedurende 30 minuten in de oven, of totdat de kaas is gesmolten.
  6. Serveer het met een topping van guacamole of salsa.
    Gelaagde kippen quesadilla met kaas - in de bakvorm
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Recept Afdrukken
Gezonde Kip-Chili
Ons recept voor een gezonde kip-chili heeft veel verse groenten en een lekkere smaak. Als het koud weer is, voldoet een warme kom chili altijd aan een stevige eetlust. Voor zomerse dagen is het lekker om met brood te eten. Daarom zijn we zo dol op dit verse en gezonde chili-recept.
chili-kip - op het bord
Maaltijd Maaltijd
Keuken Nederlands
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Maaltijd
Keuken Nederlands
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
chili-kip - op het bord
Instructies
  1. Verhit de olijfolie in een pan, voeg de ui en knoflook toe. Bak dit tot het doorzichtig is.
    chili-kip voorbereiding
  2. Voeg de kip toe. Bak dit tot de kip wit is aan de buitenkant.
    chili-kip - kip in de pan
  3. Dan voeg je de tomaten, tomatenpuree, water, chilipoeder, kurkuma, paprikapoeder, oregano en zout toe. Roer het goed door elkaar. Laat het lekker sudderen gedurende 2 minuten.
    chili-kip - eerste fase
  4. Voeg de zwarte bonen, bleekselderij en paprika toe. Roer alles goed door elkaar. Als het te dik wordt kun je nog wat water toevoegen. Breng het aan de kook en dan onmiddellijk het vuur lager doen. Laat het lekker sudderen. Laat het gedurende 20-30 minuten sudderen. Roer het regelmatig door.
    chili-kip - alles in de pan
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe