Mexicaanse kipschotel met rijst

Prep Tijd | 5 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 400 gr kipfilet in blokjes gesneden
- 1 zakje seasonmix voor taco's
- 2 rode uien fijngesneden
- 1 rode paprika in stukjes gesneden
- 1 courgette in schijfjes gesneden
- 1 blikje maïs
- 1 beker crème fraiche
- 150 gr geraspte kaas
- 1 zak nacho cheese taco chips
- 325 gr mediterraanse rijst
- 250 gr sla (melange)
- 125 gr rauwkostmix
- 1 bakje kruidendressing
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
Voorbereiding
- Ovenschaal invetten, kipfilet, paprika en courgette in stukjes snijden, uit snipperen. Kipfilet kruiden met de seasonmix voor taco's.
Bereiding
- Uitje fruiten (eventueel een teentje knoflook, fijngesneden, erbij). De kipfilet toevoegen en dichtschroeien. De kipfilet rondom lichtbruin bakken. Ondertussen kan de mediterraanse rijst klaargemaakt worden. Dan de groenten erbij. Het geheel nog 4 minuten op hoog vuur, al omscheppend, bakken. Dan de maïs toevoegen en even flink omscheppen. Alles overscheppen in de ovenschaal en goed aandrukken. De crème fraiche goed verdelen over het mengsel. De helft van de geraspte kaas er overheen. Vervolgens de tortillachips over het mengsel er overheen. Dan de rest van de geraspte kaas over alles. De ovenschaal gedurende 10 minuten in een oven op 200ºC. De salade klaarmaken, door de sla melange te vermengen met de rauwkostmix en de kruidendressing. Als de kipschotel klaar is, alles direct serveren.
Notities
Eet smakelijk!
Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!