Barbecue Kip Saté en Kip met Bahmi kruiden met een salade

Recept Afdrukken
Kip Saté en Kip met Bahmi kruiden met een salade
Heerlijk zomers barbecue gerecht, met kip saté en bahmi kruiden en een frisse zomerse salade.
Barbecue Kip Saté en Kip met Bahmi kruiden met een salade
Maaltijd Barbecue, Salade
Keuken Nederlands
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Saté
Salade
Maaltijd Barbecue, Salade
Keuken Nederlands
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Saté
Salade
Barbecue Kip Saté en Kip met Bahmi kruiden met een salade
Instructies
Saté
  1. Laat de saté stokjes weken in een bak met heet water. Snijd 1 kg kipfilet in blokjes. Maak de saté marinademix klaar in een grote kom. In plaats van 1 el water doe ik het volgende; ik maak de limoen schoon onder de kraan. De schil wordt geraspt en dit wordt aan de marinademix toegevoegd. Ik snijd de limoen in twee stukken en knijp het sap eruit, dit gaat ook in de marinademix. 3 el wokolie en 1 el ketjap toevoegen, goed door elkaar roeren. Daarna de blokjes kip toevoegen. Ik zet de kom met het deksel erop minimaal een halfuur in de koelkast, ik schep het gedurende het halfuur een paar keer om. Snijd de andere kilo kipfilet in blokjes. Doe dit samen met de bahmi kruiden in een kom en schep het goed door elkaar. Deze gaat met deksel erop minimaal een halfuur in de koelkast. Gedurende het halfuur schep ik het een paar keer om. Na, minimaal, een halfuur verdeel ik de blokjes kip over de stokjes (ongeveer 3 per stokje). Leg de kipsaté en kip-bahmi op de barbecue ruim boven de hete kolen en laat ze langzaam bakken. Draai ze geregeld om.
Salade
  1. Was ondertussen de sla en snij het teentje knoflook in tweeën. Smeer de kom in met de helft van het teentje knoflook. Hak de andere helft fijn en doe die samen met de sla in de kom. Voeg de walnoten, croutons en gesnipperde kaas toe. Schil de appel en snij deze in kleine stukken. Was de paprika en snij deze vervolgens in kleine stukken (zaad en zaadlijsten verwijderen) en doe deze ook in de kom. Snij vervolgens de gerookte kip in hele kleine stukjes, voeg deze toe aan de kom. Schep het geheel goed door elkaar. Voeg als laatste de knoflook dressing toe aan de salade. Nogmaals goed door elkaar scheppen. Deze kan direct worden geserveerd.
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Henkie's salade

Recept Afdrukken
Henkie's Salade
Henkie's salade; een lekkere frisse zomerse salade.
Henkie's salade
Maaltijd Salade
Keuken Nederlands
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Salade
Keuken Nederlands
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Henkie's salade
Instructies
  1. Was de gemengde sla en snij het teentje knoflook in tweeën. Smeer de kom in met de helft van het teentje knoflook. Hak de andere helft fijn en doe die samen met de sla in de kom. Voeg de walnoten, croutons en gesnipperde kaas toe. Schil de appel en snij deze in kleine stukken. Was de paprika en snij deze vervolgens in kleine stukken (zaad en zaadlijsten verwijderen) en doe deze ook in de kom. Snij vervolgens de gerookte kip in hele kleine stukjes, voeg deze toe aan de kom. Schep het geheel goed door elkaar. Voeg als laatste de knoflook dressing toe aan de salade. Nogmaals goed door elkaar scheppen. Deze kan direct worden geserveerd.
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Chili Con Carne met een frisse Komkommer-knoflook salade

Recept Afdrukken
Chili Con Carne met een frisse Komkommer-knoflook salade
Chili con carne met een lekkere frisse komkommer-knoflook salade
Chili Con Carne met een frisse Komkommer-knoflook salade
Maaltijd Maaltijd, Salade
Keuken Nederlands
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Chili con carne
Komkommer-knoflook salade
Maaltijd Maaltijd, Salade
Keuken Nederlands
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Chili con carne
Komkommer-knoflook salade
Chili Con Carne met een frisse Komkommer-knoflook salade
Instructies
Bereiding Chili Con Carne
  1. Rul het gehakt zachtjes - bij voorkeur zonder olie - tot het lichtbruin is, schep het uit de pan en doe het in een kom. Voeg een scheutje olie toe aan dezelfde pan en bak op een zacht vuurtje de knoflook, uien en paprika tot alles zacht is. Neem een andere kom, doe daar de chilipoeder, bloem, bruine suiker en tomatenpuree in en roer het geheel tot een dikke saus. Voeg het gehakt bij het ui, knoflook en paprika mengsel. Voeg daarna de tomatenblokjes toe. Voeg vervolgens de dikke saus toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Het geheel goed roeren. Leeg nu de pot bruine bonen - inclusief het vocht - in de pan. laat dit nu 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Wel af en toe roeren. Tijdens de laatste 5 minuten worden de lente-uitjes toegevoegd.
Bereiding Komkommer-knoflook salade
  1. Snij met een dunschiller de schil van de komkommer. Snij dan met een komkommerschaaf of een kaasschaaf de komkommer in dunne plakjes. Doe de plakjes in een schaaltje, voeg hier de uitgeperste knoflook aan toe, vervolgens de azijn, vloeibare suiker, maggie en de drinkyoghurt. Roer dit alles net zo lang door elkaar totdat de schijfjes komkommer in een soort ‘saus’ liggen.
Notities

Eet smakelijk!

Mogelijk door WP Ultimate Recipe