Kip Saté en Kip met Bahmi kruiden met een salade

Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Passieve Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
Saté
- 2 kg kipfilet in blokjes gesneden
- 1 zakje saté marinademix
- 1 zakje bahmi kruiden
- 1 limoen
- 3 el olijfolie
- 1 el ketjap manis
Salade
- 1 krop sla
- 1 teentje knoflook
- 1 handje walnoten gepeld
- 1 handje croutons
- 100 gr geraspte kaas
- 1 appel geschild en in blokjes
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 1 stuk gerookte kip in stukjes gesneden
- knoflookdressing
Ingrediënten
Saté
Salade
|
![]() |
Instructies
Saté
- Laat de saté stokjes weken in een bak met heet water. Snijd 1 kg kipfilet in blokjes. Maak de saté marinademix klaar in een grote kom. In plaats van 1 el water doe ik het volgende; ik maak de limoen schoon onder de kraan. De schil wordt geraspt en dit wordt aan de marinademix toegevoegd. Ik snijd de limoen in twee stukken en knijp het sap eruit, dit gaat ook in de marinademix. 3 el wokolie en 1 el ketjap toevoegen, goed door elkaar roeren. Daarna de blokjes kip toevoegen. Ik zet de kom met het deksel erop minimaal een halfuur in de koelkast, ik schep het gedurende het halfuur een paar keer om. Snijd de andere kilo kipfilet in blokjes. Doe dit samen met de bahmi kruiden in een kom en schep het goed door elkaar. Deze gaat met deksel erop minimaal een halfuur in de koelkast. Gedurende het halfuur schep ik het een paar keer om. Na, minimaal, een halfuur verdeel ik de blokjes kip over de stokjes (ongeveer 3 per stokje). Leg de kipsaté en kip-bahmi op de barbecue ruim boven de hete kolen en laat ze langzaam bakken. Draai ze geregeld om.
Salade
- Was ondertussen de sla en snij het teentje knoflook in tweeën. Smeer de kom in met de helft van het teentje knoflook. Hak de andere helft fijn en doe die samen met de sla in de kom. Voeg de walnoten, croutons en gesnipperde kaas toe. Schil de appel en snij deze in kleine stukken. Was de paprika en snij deze vervolgens in kleine stukken (zaad en zaadlijsten verwijderen) en doe deze ook in de kom. Snij vervolgens de gerookte kip in hele kleine stukjes, voeg deze toe aan de kom. Schep het geheel goed door elkaar. Voeg als laatste de knoflook dressing toe aan de salade. Nogmaals goed door elkaar scheppen. Deze kan direct worden geserveerd.
Notities
Eet smakelijk!
Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!