Ovenschotel met stokbrood en ahorn siroop

Prep Tijd | 45 minuten |
Kook Tijd | 40 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 stokbrood
- 8 eieren
- 2 kop half en half (ik heb volle melk met room gemengd)
- 2 el suiker
- 1 tl vanille extract
- 0,25 tl kaneel
- 0,25 tl nootmuskaat
- zout naar behoefte
- ahorn siroop
Praline topping
- 0,5 pond roomboter
- 1 kop bruine suiker
- 1 kop walnoten gepeld en geplet
- 2 el glucose of maïssiroop
- 0,5 tl kaneel
- 0,5 tl nootmuskaat
Ingrediënten
Praline topping
|
![]() |
Instructies
Bereiding overschotel met stokbrood en ahornsiroop
- Snij het stokbord in schijfjes van 1,5cm dik. Doe deze schijfjes in een ruim beboterde ovenschotel. Bij voorkeur in 2 rijen. Doe de eieren, melk, room, suiker, vanille, kaneel, nootmuskaat en zout in een kom. Meng dit alles goed, maar niet te luchtig. Giet het mengsel over het stokbrood. Druk eventueel wat van het mengsel, met een lepel, tussen het stokbrood. Bedek de ovenschotel met folie en laat het een nacht in de koelkast staan.
Bereiding Praline topping
- Voeg alle ingrediënten samen in een kom en meng dit goed met een mixer.
Bereiding volgende dag
- Verwarm de volgende dag de oven op 180 graden. Verspreid de praline topping over het stokbrood en bak het geheel gedurende 40 minuten. Serveer het met Ahorn siroop.
Notities
Eet smakelijk!
Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!