Broodje Hamburger

Prep Tijd | 25 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
Hamburger
- 300 gr gehakt rundergehakt of gemengd naar voorkeur
- 1 kleine ui gesnipperd
- 1 teen knoflook fijn gesneden
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1/4 tl cayennepeper
- zout
- peper
- 1 ei
- 1/2 el ketchup
- 1,5 el paneermeel
- roomboter
Italiaanse bollen
- 2 Italiaanse bollen
- 2 blaadjes ijsbergsla
- Rucola sla
- Curry
- Red jalapeno's
- komkommer
- 4 plakken Cheddar cheese
- 2 eieren gebakken
- kerrie poeder
- 1 rode ui in ringen
- 6 plakken ontbijtspek opgebakken
Ingrediënten
Hamburger
Italiaanse bollen
|
![]() |
Instructies
Hamburger
- Meng in een grote kom het gehakt met de ui en knoflook, de paprikapoeder, kurkuma, cayennepeper, zout en peper. Doe het ei, ketchup en paneermeel erbij en kneden maar.
- Kneed 2 mooie burgers van het gehaktmengsel en laat dit afgedekt met huishoudfolie ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm boter in een koekenpan en bak de hamburgers goudbruin. Na de laatste keer omdraaien leg je op elke hamburger 2 plakken cheddar cheese.
Italiaanse bol
- Snij de Italiaanse bollen in 2-en. Bak de eieren met hele dooier in een pan, strooi er wat kerrie poeder overheen tijdens het bakken. Bak de 6 plakjes ontbijtspek goudbruin.
- Doe op het onderste gedeelte van de Italiaanse bollen wat curry, ijsbergsla, rucola, het ontbijtspek en dan de burger.
- Leg er dan de uienringen, komkommer, red jalapeno's erop.
- Als laatste doe je het ei erop. Je broodje hamburger is klaar.
Notities
Eet smakelijk!
Mogelijk door WP Ultimate Recipe
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!